Στο Σολτ Λέικ Σίτι το «χρίσμα» των ΗΠΑ για τους Χειμερινούς του 2030

Στο Σολτ Λέικ Σίτι το «χρίσμα» των ΗΠΑ για τους Χειμερινούς του 2030

Η USOC εκτίμησε ότι η πρωτεύουσα της Γιούτα διέθετε έναν καλύτερο φάκελο σε σχέση με το Ντένβερ που είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOC) ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Σολτ Λέικ Σίτι για μια πιθανή υποψηφιότητα με σκοπό την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030. Η USOC, η οποία δεν διευκρίνισε πότε θα επισημοποιηθεί αυτή η υποψηφιότητα, εκτίμησε ότι η πρωτεύουσα της Γιούτα διέθετε έναν καλύτερο φάκελο σε σχέση με το Ντένβερ που είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον. Για την USOC, το Σολτ Λέικ Σίτι είχε το ιδανικό προφίλ, καθώς εκεί είχαν διεξαχθεί οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2002, η πόλη διαθέτει επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις και τυγχάνει της στήριξης του πληθυσμού και των τοπικών αρχών.

Δεδομένου του εξαιρετικά μεγάλου κόστους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και του αυξανόμενου σκεπτικισμού των τοπικών πληθυσμών, οι υποψήφιες πόλεις γίνονται όλο και πιο… σπάνιες. Για τη διοργάνωση του 2026, μόνο το Μιλάνο και η Στοκχόλμη συνεχίζουν να βρίσκονται στην «κούρσα», μετά την αποχώρηση της Σιόν (Ελβετία) και του Γκρατς (Αυστρία), οι υπεύθυνοι των οποίων έκαναν λόγο για έλλειψη δημόσιας υποστήριξης. Το Νοέμβριο, οι κάτοικοι του Κάλγκαρι στον Καναδά απέρριψαν με δημοψήφισμα την υποψηφιότητα της πόλης.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανακοινώσει το καλοκαίρι του 2023 την επιλογή της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030. Εάν η διοργάνωση ανατεθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διοργανώσουν διαδοχικά πολλές σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς θα προηγηθούν η τελική φάση του Μουντιάλ του 2026 (σ.σ. το τουρνουά θα συνδιοργανώσουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό) και οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ