ΗΠΑ: Αθλητές εναντίον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Αθλητές εναντίον Ντόναλντ Τραμπ

Κορυφώνεται η διαμάχη ανάμεσα στους αθλητές που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Φένσερ Ρέις Ιμπόντεν και η Γκουέν Μπέρι, δέχθηκαν προειδοποίηση από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α για την στάση τους.

Μπορεί οι Παναμερικανικοί Αγώνες στη Λίμα να είχαν μεγάλες επιτυχίες για την αποστολή των ΗΠΑ, όμως κάποιοι αθλητές αποφάσισαν να δείξουν την στάση τους ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων!

Συγκεκριμένα ο ξιφομάχος Φένσερ Ρέις Ιμπόντεν και η σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι κράτησαν μία ιδιαίτερη στάση απέναντι στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, με πιο χαρακτηριστική αυτή του νικητή στο ομαδικό στην ξιφομαχία, ο οποίος γονάτισε στο άκουσμα του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Αμφότεροι δέχτηκαν προειδοποίηση από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α. (USOPC), ενώ τους τόνισαν πως θα μπορούσε να λάβει αυστηρότερα μέτρα. Ταυτόχρονα  έλαβαν προειδοποιητική επιστολή, όπου τους έγινε γνωστό πως θα δοκιμαστούν για περίοδο 12 μηνών, ενώ το πρακτορείο Associated Press, ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί την καλύτερη προειδοποίηση για όλους τους αθλητές, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από έναν χρόνο!

Ολοένα και πιο πολλοί αθλητές, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί εναντιώνονται στην πολιτική και τον λόγο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που θεωρείται εξόχως σημαντικό και δύσκολο ώστε να κρατηθούν οι λεπτές ισορροπίες.

Ο 26χρονος Ίμπόντεν δεν άφησε ασχολίαστη την πράξη του, καθώς λίγες  ώρες αργότερα, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στα  social media, μία φωτογραφία που εξηγεί την πράξη του.

Ο χρυσός νικητής των Παναμερικανικών Aγώνων στην ξιφομαχία έγραψε: «Ο ρατσισμός, η απουσία ελέγχου των όπλων, η κακομεταχείριση των μεταναστών και ο πρόεδρος που εξαπλώνει το μίσος βρίσκονται στην κορυφή μιας μακράς λίστας. Αισθάνομαι πιο εμπνευσμένος από ποτέ να είμαι ενεργός, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσω».

Η Γκουέν Μπέρι ακολούθησε την ίδια τακτική:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ