Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) κατέστησε σαφές ότι η απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας σε αγώνες πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπεί στη χώρα να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 που διεξάγονται στη Νότια Κορέα!

Σε ανακοίνωσή της η IPC αναφέρει ότι βρίσκεται σε ισχύ ένα παροδικό μέτρο για τους Ρώσους αθλητές να μετάσχουν ως ουδέτεροι σε προκριματικά αγωνίσματα σε τέσσερα χειμερινά αθλήματα. Συγκεκριμένα στο αλπικό σκι, το δίαθλο, το σκι αντοχής και τη χιονοσανίδα (snowboard). Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη των Ρώσων αθλητών στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ θα ληφθεί τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έθεσε τη Ρωσία εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το περασμένο έτος, μετά τις αποκαλύψεις για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα με την ανοχή μάλιστα του κράτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ