Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά»

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά»

Ο Σίνζο Άμπε διαβεβαίωσε ότι οι αγώνες θα γίνουν κανονικά παρά τις μαζικές αναβολές και ακυρώσεις αθλητικών γεγονότων σε όλον τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων λόγω κορωνοϊού.

«Θα τα καταφέρουμε με την εξάπλωση του ιού και οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν χωρίς πρόβλημα όπως είναι και το σχέδιο» σημείωσε ο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.

Μέχρι σήμερα η χώρας της Ασίας είχε 1.423 κρούσματα και 28 θανάτους από τον κορωνοϊό. Οι αγώνες του Τόκιο αναμένεται να κοστίσουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κοΐκε, δεσμεύθηκε να λάβει εντατικά μέτρα κατά της έκρηξης του κορωνοϊού, ενόψει της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ιαπωνία, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες για ασφαλείς Αγώνες προχωρούν.

Οι δηλώσεις της Κοΐκε ήρθαν μία ημέρα μετά τη διακοπή της Λαμπαδηδρομίας στη χώρα μας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 26 Μαρτίου στη Φουκοσίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ