Spiegel: Αυστηρή κριτική σε Ιαπωνία και ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Spiegel: Αυστηρή κριτική σε Ιαπωνία και ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, είναι υπεύθυνοι για τις ζωές περίπου 250.000 ανθρώπων.

Αυστηρή κριτική στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ ασκεί η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Το γερμανικό μέσο γράφει ότι ο Γερμανός παράγοντας είναι υπεύθυνος για τις ζωές των αθλητών, των προπονητών και όσων θα εργαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μπακ δεν είναι ο μόνος ο οποίος κριτικάρεται. Καυστικό είναι το σχόλιο και για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε. Ο Άμπε τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η διοργάνωση θα αρχίσει στις 24 Ιουλίου του 2020 και επέμεινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Το Spiegel επισημαίνει ότι προ ημερών η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ακυρώθηκε στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού και αναρωτιέται γιατί η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση προτίθενται να ρισκάρουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 250.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα έχουν κάποια σχέση με τη διοργάνωση και θα εκτεθούν σε συνωστισμό και σε δύσκολες συνθήκες. Ένα περιβάλλον που ευνοεί την εξάπλωση του κορωνοϊού, για τον οποίο καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες να περιοριστεί.

Από την άλλη, το Spiegel αναγνωρίζει ότι το κόστος της μεταφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων κατά μία χρονιά θα είναι τεράστιο. Για τη ΔΟΕ και την Ιαπωνία. Επίσης, το διεθνές καλεντάρι θα χρειαστεί να ανασχεδιαστεί, κάτι που επίσης δεν είναι εύκολο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ