Κορωνοϊός: Η νορβηγική Επιτροπή ζητά αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορωνοϊός: Η νορβηγική Επιτροπή ζητά αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορβηγίας ζήτησε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό παγκοσμίως.

Οι φήμες και τα σενάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη διεξαγωγή τους συνεχίζονται, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ να αναφέρει ότι είναι πρόωρο ακόμα να πούμε αν θα γίνουν ή όχι.

Ωστόσο οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη. Και αντίδραση προέκυψε και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορβηγίας, η οποία ζήτησε την αναβολή των αγώνων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

Δεν επιθυμούμε και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε ότι θα στείλουμε αθλητές μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν ο κόσμος αφήσει πίσω του αυτήν την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Η κατάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου είναι περίπλοκη κι επικίνδυνη. Καταλαβαίνουμε, επίσης, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για το ιαπωνικό σύστημα υγείας, την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη ΔΟΕ.

Η ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα πρέπει να διεξαχθούν πριν η κατάσταση με τον κορονοϊό τεθεί σε πλήρη έλεγχο παγκοσμίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ