Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους αθλητές από τους Έλληνες Olympians

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους αθλητές από τους Έλληνες Olympians

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της καμπάνιας «Olympians Against Covid19» (#olympiansagainstcvid19), κάνει ένα βήμα παραπέρα καθώς ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των αθλητών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής.

Από αύριο, λοιπόν και για τους επόμενους τρεις μήνες (έως 30/6/2020) εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρέχουν δωρεάν τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη στους αθλητές που θα το αιτηθούν.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα στέλνουν SMS και η απάντηση θα καθορίζει τις λεπτομέρειες του τηλεφωνικού «ραντεβού»
– Για θέματα Ψυχικής Υγείας που σχετίζονται με την επιδημία του Κορωνοϊού, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6944713660, αναγράφοντας Ψ1, κενό, αθλητική ιδιότητα,
– Για θέματα αποπροσανατολισμού από τον αθλητικό στόχο, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα αποστέλλουν SMS στο 6972910715, αναγράφοντας Ψ2, κενό, αθλητική ιδιότητα.
Οι κλήσεις δεν καταγράφονται και δεν διατηρείται καμία Βάση Δεδομένων.

Ευχαρίστησε την Εταιρεία η Κοζομπόλη

Η πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση της Πανδημίας η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενεργοποιήθηκε εκπονώντας την Εκστρατεία Olympians Against Covid19, στο πλαίσιο της οποίας εντάξαμε και την συνεργασία μας με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, ως προς την δημιουργία της Γραμμής Τηλεφωνικής Υποστήριξης Αθλητών. Ευχαριστώ θερμά το ΔΣ της Εταιρείας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό της Καθηγήτη κ. Χριστοδούλου, που ενστερνίστηκε αμέσως της πρότασή μας και με αυτόν τον τρόπο συνδράμει μαζί μας στην έμπρακτη αρωγή του αθλητικού κόσμου, στην κρίσιμη αυτή περίοδο».

Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής έχει ως σκοπό της την πρόληψη της ψυχικής νόσου και την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Χριστοδούλου, ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής αποδέχτηκε το αίτημα των αθλητών μας για ψυχολογική υποστήριξη στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Η επιδημία που έχει βίαια αλλάξει τους ρυθμούς και την ποιότητα της ζωής μας αποτελεί μια πραγματική απειλή για την ψυχική μας ομοιόσταση και την ευεξία μας. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της (και των περιοριστικών μέτρων που απορρέουν από αυτή) ίσως είναι μεγαλύτερες στους αθλητές μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα. Γι’αυτό θεωρήσαμε υποχρέωση μας να βοηθήσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης. Ελπίζουμε ότι η βοήθεια αυτή θα είναι ουσιαστική και επωφελής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ