Μένει μέχρι να φύγει το ΕΣΚΑΝ

Μένει μέχρι να φύγει το ΕΣΚΑΝ

Για έξι ακόμα μήνες θα υπάρχει με την παρούσα μορφή το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, με το ΕΟΚΑΝ να παίρνει την θέση του (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Μπορεί να πήρε παράταση ζωής για έξι μήνες ακόμα το ΕΣΚΑΝ, όμως αυτό θα συμβεί μέχρι να στελεχωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), όπως και ενημέρωσε μέσω της τροπολογίας της η κυβέρνηση.

Το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ θα συνεχίσει την λειτουργία του προσωρινά για το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να καλύψει τα επείγοντα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ενώ στη συνέχεια θα δώσει στην θέση του στον ΕΟΚΑΝ, ο οποίος παράλληλα θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για την έναρξη της λειτουργίας του.

Μεταξύ άλλων η τροπολογία τονίζει πως: «Με την υπό κρίση τροπολογία ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Παρατείνεται η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) ως προς τα επείγοντα ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των ελέγχων ντόπινγκ και διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους, προκειμένου να καλυφθεί το λειτουργικό κενό που θα προκύψει μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την οργάνωση του Ε.Ο.Κ.Α.Ν., με το οποίο παύει η λειτουργία του Ε.Σ.Κ.Α.Ν., και εωσότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και η εν γένει λειτουργική ετοιμότητα του Ε.Ο.Κ.Α.Ν..

Με την παρούσα διάταξη επιχειρείται να καλυφθεί το λειτουργικό κενό, που θα προκύψει μετά την έκδοση του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, οπότε θα παύσει η λειτουργία του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. και εωσότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και διαπιστωθεί, κατόπιν αυτής, η εν γένει λειτουργική ετοιμότητα του Ε.Ο.Κ.Α.Ν., κενό το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο όλο το οικοδόμημα του ελέγχου αντιντόπινγκ στη χώρα μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ