Άμπε: «Αδύνατο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εάν υπάρχει ακόμα πανδημία κορωνοϊού»

Άμπε: «Αδύνατο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εάν υπάρχει ακόμα πανδημία κορωνοϊού»

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ξεκαθάρισε ότι θα είναι αδύνατο να διοργανωθούν οι Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο χρόνο, εάν δεν συγκρατηθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Λίγες μόλις ώρες πέρασαν από τις δηλώσεις του Τζον Κόατες , επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Australian Associated Press, όπου διευκρίνισε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων δεν εξαρτάται από το εμβόλιο Covid-19 και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ήρθε με τη σειρά του να ξεκαθαρίσει, ότι θα είναι αδύνατο να διοργανωθούν οι Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο χρόνο, εάν δεν συγκρατηθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση ανέβαλαν τους Αγώνες τον περασμένο μήνα μέχρι τον Ιούλιο του 2021 λόγω του αντίκτυπου της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Λέμε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν κανονικά , ώστε όλοι οι αθλητές και οι θεατές να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια. Θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν οι Αγώνες όπως προβλέπεται, εάν υπάρχει πανδημία κορωνοϊού», είπε ο Άμπε, απαντώντας σε ένα ερώτημα της αντιπολίτευσης εάν το Τόκιο θα μπορούσε να φιλοξενήσει τους Αγώνες το επόμενο έτος, μετά από τη φετινή καθυστέρηση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Το Τόκιο επιβεβαίωσε 112 νέες μολύνσεις χθες, όπως ανέφερε ο εθνικός τηλεοπτικός οργανισμός NHK. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων φτάνει τα 13.895 συμπεριλαμβανομένων 413 θανάτων, σύμφωνα με το NHK. Ο αριθμός αυτός είναι ακόμη χαμηλός σε σύγκριση με άλλα έθνη, αλλά οι επικριτές λένε ότι η Ιαπωνία δεν κάνει αρκετές εξετάσεις για να αποκαλύψει το εύρος ενός προβλήματος που οδήγησε ορισμένα νοσοκομεία σε πίεση.

«Όταν κοιτάζουμε αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, πρέπει να προετοιμάσουμε μια παρατεταμένη μάχη ενάντια στην πανδημία … Θα είμαστε σε στενή επαφή με τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο και την κυβέρνηση του Τόκιο», δήλωσε ο Άμπε.

Πρόσθεσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες «πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο που να δείχνει ότι ο κόσμος έχει κερδίσει τη μάχη του ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν οι Αγώνες».
Ο πρόεδρος του Τόκιο 2020 Γιοσίρο Μότι είπε χθες στην αθλητική εφημερίδα Nikkan Sports ότι οι Αγώνες θα «ακυρωθούν» εάν δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το 2021. Επίσης χθες , ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας (JMA), Γιοσιτάκε Γιοκομούρα, είπε ότι «αν δεν αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο, περιμένω να είναι δύσκολη η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ