Το Futsal δείχνει το δρόμο στη Superleague

Το Futsal δείχνει το δρόμο στη Superleague

Στο ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής της Superleague, υπάρχει μόνο μία επιλογή: η στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή... Τα άλλα ανήκουν μόνο στη φαντασία των εμπνευστών του κινήματος της παύλας...

Η οριστική διακοπή μίας διοργάνωσης στην εποχή του κορωνοϊού, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους… Ωστόσο, ειδικά για την πρώτη κατηγορία σε κάθε σπορ, είναι σημαντικό να μην μένουν εκκρεμότητες, ειδικά όταν η κατάταξη έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας αποφάσισε να διακόψει τα φετινά πρωταθλήματα, αφού εκτίμησε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστούν. Ωστόσο, θα απονείμει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ΑΕΚ, παρότι η σεζόν δεν θα ολοκληρωθεί. Η Ένωση προπορευόταν στη βαθμολογία με 4 βαθμούς από τον δεύτερο και κρίθηκε ότι ήταν ακλόνητο φαβορί για την κορυφή.

Σαφώς, η Superleague έχει διαφορετική βαρύτητα από το ποδόσφαιρο σάλας. Όμως, ουδείς αμφισβήτησε την υπεροχή του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός κατείχε δικαιότατα την πρώτη θέση, απείχε 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και τον είχε νικήσει στην Τούμπα, ενώ μετά την ποινή για την πολυϊδιοκτησία, η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στους 14 βαθμούς.

Ακόμα και για… χαβαλέ να κατέβαινε ο Ολυμπιακός στα Play Off, δεν θα κινδύνευε η πρωτιά του. Πόσο μάλλον όταν φέτος είναι ανώτερος όλων, το έδειξε στο χόρτο και το αποδεικνύει η πορεία του στις διοργανώσεις της UEFA.

Εάν η διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ήταν στο όριο, θα υπήρχε ένα επιχείρημα για τη μη ανάδειξη πρωταθλητή στην περίπτωση της οριστικής διακοπής. Με την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, η οριστική διακοπή πρέπει να σημάνει και την στέψη του Ολυμπιακού. Απλά τα πράγματα και οτιδήποτε άλλο… υπάρχει μόνο στο μυαλό των εμπνευστών του κινήματος της παύλας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ