Τεράστιες ζημιές για την ΔΟΕ λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Τεράστιες ζημιές για την ΔΟΕ λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Περίπου στα 800 εκατομμύρια υπολογίζεται η ζημιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο.

Ποσό που μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. δολαρίων αναμένεται να αναλάβει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που της αναλογεί μετά τη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με δήλωση του Τόμας Μπαχ την Πέμπτη (14/05).

Τον Μάρτιο η ΔΟΕ και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισαν να αναβάλλουν τους Αγώνες, που ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο, για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Περιμένουμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε κόστος έως και 800 εκατ. δολάρια για τη συμμετοχή μας και τις ευθύνες μας στη διοργάνωση των αναβληθέντων Αγώνων Τόκιο 2020» δήλωσε ο Μπαχ μετά την τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής.

Διευκρίνισε ο Τόμας Μπαχ ότι από το ποσό αυτό, τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το νούμερο που ανακοινώθηκε από τον Μπαχ δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να υποστεί την 12μηνη καθυστέρηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Αρνήθηκε, τέλος, να προβεί σε εικασίες για πιθανή νέα καθυστέρηση εάν ο κορονοϊός εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα ανησυχία και το επόμενο έτος. «Εργαζόμαστε τώρα με πλήρη δέσμευση για την επιτυχία της διοργάνωσης το 2021 και για να έχουμε αυτούς τους Αγώνες σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

«Απέχουμε ένα χρόνο και δύο μήνες μακριά από την τέλεση αυτών των αναβαλλόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε εικασίες για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ