Η Χατζηλιάδου ξανά στη μάχη του ranking

Η Χατζηλιάδου ξανά στη μάχη του ranking

Η Χατζηλιάδου θα δώσει μεγάλη μάχη με την Τουρκάλα Χοτζάογλου, η οποία υπερτερούσε κατά μόλις 25 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη

Αγωνία τέλος για την Έλενα Χατζηλιάδου, που τις τελευταίες εβδομάδες καθόταν σε… αναμμένα κάρβουνα, εξαιτίας της δηλωμένης επιθυμίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) να «παγώσει» την παγκόσμια κατάταξη (ranking). Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα στερούσε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του κούμιτε +68κ. την απευθείας συμμετοχή και θα της άφηνε ως μοναδική διέξοδο πρόκρισης το προολυμπιακό τουρνουά.

Όμως, με συντονισμένες ενέργειες της ΕΛΟΚ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η WKF κλήθηκε να αποφασίσει επίσημα και, αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα, απεφάνθη ότι η μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης που διακόπηκε λόγω Covid-19 παραμένει ανοιχτή και το ranking θα ολοκληρωθεί μετά από δύο τουρνουά του 2021. Έτσι, η Χατζηλιάδου θα δώσει μεγάλη μάχη με την Τουρκάλα Χοτζάογλου, η οποία υπερτερούσε κατά μόλις 25 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Η διαφορά είναι απειροελάχιστη και ουσιαστικά σημαίνει πώς οι δύο αθλήτριες ξεκινούν ακριβώς από την ίδια βάση. Όποια τα πάει καλύτερα στα δύο τουρνουά, κερδίζει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για το Τόκιο το καλοκαίρι του 2021!

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην επίσημη ενημέρωση που απέστειλε η WKF στην ΕΛΟΚ, όπου επίσης προσδιορίζονται τα κριτήρια συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά, την τελευταία διοργάνωση (και τελευταία ευκαιρία) πριν από τους Αγώνες. Εκεί, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές που καταλαμβάνουν θέση στις πρώτες 50 θέσεις της κατηγορίας τους.

Από ελληνικής πλευράς, η Χατζηλιάδου θα διεκδικήσει την πρόκριση στα δυο τουρνουά του 2021 που δίνουν βαθμούς στο ranking και αυτά θα είναι το Κ1 Premier League του Μαρόκου (Ραμπάτ) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Εάν δεν καταφέρει να προσπεράσει τη Χοτζάογλου, θα έχει ακόμα μία ευκαιρία στο Προολυμπιακό τουρνουά (δεν έχει οριστεί ακόμα). Εκεί, θα έχουν μεταξύ άλλων δικαίωμα συμμετοχής o Γιώργος Τζανος (Νο23 στα -84κ. κούμιτε), o Διονύσης Ξένος (Νο14 στα -67κ.) και ο μικρός αδελφός του, Στέφανος Ξένος (Νο14 στα -60κ.). Επίσης, στο Νο60 της κατηγορίας της βρίσκεται η Μαργαρίτα Μπαλτζή (-55κ.), στο Νο65 η Χριστίνα Νίκα (-61κ.) και στο Νο20 η Βίκυ Πανετσίδου (-68κ.), αλλά συμπίπτει στην ίδια Ολυμπιακή κατηγορία με την Χατζηλιάδου (+61κ.).

Έτσι, συνοψίζοντας τα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε τα εξής δεδομένα:

Οι κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες περιορίζονται από 12 σε 8 και μετέχουν 10 αθλητές σε κάθε μία.

ΑΝΔΡΕΣ (40 αθλητές): Κάτα, -67κ., -75κ., +75κ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (40 αθλήτριες): Κάτα, -55κ., -61κ., +61κ.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Απευθείας προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι του παγκόσμιου Ολυμπιακού ranking σε Κάτα και Κούμιτε (Σύνολο 32, 16 άνδρες-16 γυναίκες)

Θέσεις για τη διοργανώτρια χώρα (Σύνολο 8)

Προολυμπιακό τουρνουά (Σύνολο 24, 12 άνδρες – 12 γυναίκες)

Εκπροσώπηση Ηπειρωτικών Συνομοσπονδιών (Σύνολο 12)

Τριμερής επιτροπή (4 θέσεις – ουσιαστικά πρόκειται για Wild Card)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ