Ρεκόρ γυναικείας παρουσίας στις επιτροπές της ΔΟΕ

Ρεκόρ γυναικείας παρουσίας στις επιτροπές της ΔΟΕ

Στις 30 επιτροπές της ΔΟΕ, το 47.7% των θέσεων κατέχουν οι γυναίκες, σε σχέση με το 45.4% το 2019.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αναφέρει ότι οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ήμισυ των μελών των διαφόρων επιτροπών της, το πιο υψηλό όλων των εποχών, στην προσπάθεια του οργανισμού για ισότητα των φύλων.

Στις 30 επιτροπές της ΔΟΕ, το 47.7% των θέσεων κατέχουν οι γυναίκες, σε σχέση με το 45.4% το 2019. «Από το 2013, ως αποτέλεσμα της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020, η συμμετοχή των γυναικών στις επιτροπές της ΔΟΕ έχει υπερδιπλασιαστεί (από 20% το 2013)», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Έντεκα από τις επιτροπές της ΔΟΕ έχουν τώρα γυναικείες… καρέκλες με την Κούνγινγκ Πατάμα Λισβαντρακούλ, μέλος της ΔΟΕ στην Ταϊλάνδη, να είναι επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτιστικής και Ολυμπιακής Κληρονομιάς και την Κινέζα, πρώην πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού πατινάζ ταχύτητας, Ζανγκ Χονγκ, να προεδρεύει της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για τον 4ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Γκανγκβον 2024».

«Η προώθηση των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό είναι πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό για τη συνεχή υποστήριξη, αφοσίωση και έμπνευσή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πάντα περισσότερα που μπορούν να γίνουν, και μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ