Φαινόμενα διαφθοράς στη διεθνή ομοσπονδία άρσης βαρών

Φαινόμενα διαφθοράς στη διεθνή ομοσπονδία άρσης βαρών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επί σειρά ετών πρόεδρος της IWF, Τάμας Αγιάν, είχε εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς φόβου εντός της διεθνούς ομοσπονδίας, επιδιώκοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς στην κορυφή της διοικητικής «πυραμίδας» της διεθνούς ομοσπονδίας άρσης βαρών (IWF) διαπίστωσε ο ανεξάρτητος ερευνητής, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν. Όπως δήλωσε ο Καναδός δικηγόρος, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της IWF, Τάμας Αγιάν, είχε εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς φόβου εντός της διεθνούς ομοσπονδίας, επιδιώκοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Παράλληλα, κατηγορεί τον Ούγγρο παράγοντα για παρεμβάσεις στην προσπάθεια καταπολέμησης του ντόπινγκ στην άρση βαρών, καθώς και για οικονομική κακοδιαχείριση.

Ο Τάμας Αγιάν, ο οποίος υπήρξε επί 24 χρόνια γενικός γραμματέας και επί 20 χρόνια πρόεδρος της IWF, παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, υπό το βάρος των κατηγοριών για διαφθορά.

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν ήταν ο ερευνητής που ανέδειξε το σκάνδαλο ντόπινγκ με κρατική μέριμνα στη Ρωσία, μία υπόθεση που οδήγησε σε μία σειρά κυρώσεων σε βάρος του ρωσικού αθλητισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ