Η Τσερούιγιοτ ελπίζει να είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021

Η Τσερούιγιοτ ελπίζει να είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Βίβιαν Τσερούιγιοτ συμπεριλήφθηκε στην ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αφού κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 5.000 μέτρα το 2016 στο Ρίο, η σπουδαία δρομέας έκανε το μεγάλο άλμα για το Μαραθώνιο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας τον αγώνα του Λονδίνου το 2018 με 2:18:31. Η επίδοση αυτή ήταν η 4η καλύτερη όλων των εποχών στον κόσμο το 2018, ενώ τώρα βρίσκεται στην 10η θέση.

Ένας τραυματισμός στον τένοντα την άφησε πέρυσι εκτός του Μαραθωνίου στο Βερολίνο, αλλά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση σε έναν υψηλής ποιότητας αγώνα στη Βαλένθια με 2:18:52.

Η 36χρονη έκανε το Ολυμπιακό ντεμπούτο της το 2000 στο Σίδνεϊ, μόλις 11 ημέρες αφού συμπλήρωσε τα 17 χρόνια της, και οι Αγώνες στο Τόκιο θα ήταν η πέμπτη Ολυμπιακή παρουσία της. Παρόλο που η Κένυα μπορεί να αλλάξει την ομάδα Μαραθωνίου πριν από τους Αγώνες του 2021, η Τσερούιγιοτ ελπίζει ακόμα ότι θα συμμετάσχει κανονικά και να διεκδικήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

«Ένας χρόνος είναι πολύς χρόνος στον αθλητισμό και θέλω να είμαι σε ακόμη καλύτερη φόρμα για να αγωνιστώ» είπε η αθλήτρια. «Αλλά θα είμαι υπομονετική και θα δω πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Το σημαντικό πράγμα, προς το παρόν, είναι να παραμείνω υγιής» τόνισε.

Και κατέληξε: «Είναι το ίδιο πράγμα που λέω στους νέους αθλητές: να είστε υπομονετικοί, να είστε πειθαρχημένοι και να τρέχετε καθαροί. Πάντα να κάνετε σκληρή προπόνηση και να είστε συγκεντρωμένοι, η νίκη θα έρθει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ