Αισιοδοξία για τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων στο Τόκιο

Αισιοδοξία για τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων στο Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν όλους τους χώρους, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, όπως αναφέρουν αρκετά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η εξασφάλιση των εγκαταστάσεων, ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τους διοργανωτές αφού οι Αγώνες μετατέθηκαν για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Και όπως αναφέρουν το «Kyodo» και το «NHK», επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, οι διοργανωτές δηλώνουν σίγουροι ότι θα έχουν αυτούς τους χώρους στην διάθεση τους.

Ωστόσο, κατά την τακτική εβδομαδιαία συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος του «Τόκιο 2020», Μάσα Τακάγια, σχολίασε ότι οι σχετικές αναφορές είναι «αισιόδοξες» και ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

«Έχουμε δει μια σειρά αναφορών των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την κατάσταση της εξασφάλισης χώρων για τους Αγώνες το 2021», δήλωσε ο Τακάγια και πρόσθεσε: «Το Τόκιο 2020 γνωρίζει αυτές τις αναφορές, αλλά πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρος. Δεν είναι κάτι για το οποίο η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο ή η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο έχουν κάνει επίσημη ανακοίνωση. Η οργανωτική επιτροπή δεν έχει κάνει τέτοια ανακοίνωση σε αυτό το στάδιο και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είναι πολύ ατυχές να βλέπουμε τέτοιες αναφορές βασισμένες σε αυτήν την αισιόδοξη άποψη».

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσχίρο Μούτο, είπε ότι το 80% όλων των απαιτούμενων χώρων είχαν ασφαλιστεί, με το Αθλητικό Χωριό και το «Tokyo Big Sight» (σ.σ. το κέντρο μέσων ενημέρωσης) να ανήκουν στο υπόλοιπο 20%.

Οι σχετικές εκθέσεις, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα της διοργάνωσης, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο και ότι όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, ενώ οι διοργανωτές θα ζητήσουν την έγκριση αυτών των αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στις 17 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ