Η Ικέε κέρδισε τον 1ο αγώνα μετά τη διάγνωση λευχαιμίας

Η Ικέε κέρδισε τον 1ο αγώνα μετά τη διάγνωση λευχαιμίας

Η 20χρονη κολυμβήτρια τον Φεβρουάριο του 2019 διαγνώστηκε με λευχαιμία, υποβλήθηκε σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και τελικά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Δεκέμβριο.

Η Γιαπωνέζα Ρικάκο Ικέε κέρδισε σήμερα στον πρώτο αγώνα που συμμετείχε, μετά από τη διάγνωση της λευχαιμίας πριν από 19 μήνες.

Η 20χρονη κολυμβήτρια, η οποία κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες πριν από δύο χρόνια στην Τζακάρτα, τον Φεβρουάριο του 2019 διαγνώστηκε με λευχαιμία, υποβλήθηκε σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και τελικά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Δεκέμβριο.

Σήμερα στον αγώνα 50μ. ελεύθερο, σε διήμερη συνάντηση που διοργανώνει η κολυμβητική ομοσπονδία του Τόκιο, κέρδισε με χρόνο 26.32 δευτερολέπτων, στο Διεθνές Κέντρο Κολύμβησης Tatsumi, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει αγώνες κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο.

Η Ικέε, που διατηρεί το ρεκόρ Ιαπωνίας στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 24.21, έχει ως στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Τον περασμένο μήνα ήταν ανάμεσα στα κεντρικά πρόσωπα εκδήλωσης, για τον ένα χρόνο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, κάνοντας μια ομιλία στο κατά τα άλλα άδειο Εθνικό Στάδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ