Με 242 αθλητές οι ΗΠΑ στην Πιονγκτσάνγκ

Με 242 αθλητές οι ΗΠΑ στην Πιονγκτσάνγκ

Με 242 αθλητές, αριθμός ρεκόρ σε συμμετοχές, θα λάβουν μέρος οι ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη διοργάνωση της Πιεονγκτσανγκ με την πολυπληθέστερη αποστολή που έχουν στείλει ποτέ σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (26/01) από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.

Συγκεκριμένα, συνολικά με 242 αθλητές (107 γυναίκες και 135 άνδρες) θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας, ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκονται μερικά από τα κορυφαία ονόματα του κόσμου στα αγωνίσματά τους (Λίντσεϊ Βον, Νέιθαν Τσεν, Σάνι Ντέιβις).

Οι Αμερικανοί κατάκτησαν 28 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων 9 χρυσών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 και με 103 Ολυμπιονίκες να επιστρέφουν, ψάχνουν για μια εξίσου δυνατή εμφάνιση.

«Περιμένουμε με αγωνία τους Αγώνες», δήλωσε η πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον, η οποία θα κάνει την τέταρτη εμφάνισή της σε παρόμοια διοργάνωση, έχοντας χάσει την προηγούμενη στο Σότσι λόγω τραυματισμού. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, είναι μάλλον οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου», πρόσθεσε η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Βανκούβερ το 2010.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ