Αρνήθηκε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η Γκραφ

Αρνήθηκε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η Γκραφ

Τη συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιονγκτσάνγκ αρνήθηκε η Όλγκα Γκραφ.

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες τον χώρο του αθλητισμού και αφορά σε Ρώσους πρωταθλητές, έχει άμεσες συνέπειες. Η ΔΟΕ και οι συναρμόδιοι φορείς, έχουν απαγορεύσει την συμμετοχή χιλιάδων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Μία από τις εξαιρέσεις, είναι και η Όλγκα Γκραφ. Εντούτοις, η Ρωσίδα πρωταθλήτρια στα 300 μέτρα πατινάζ ταχύτητας, είναι μία ειδική περίπτωση, καθώς αρνήθηκε να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στην Πιονγκτσάνγκ από τις 9 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, εξηγώντας την απόφασή της, μέσα από την προσωπική ιστοσελίδα της στο Facebook.

«Είμαι υπερήφανη που η ΔΟΕ με αναγνωρίζει ως μία καθαρή αθλήτρια, δηλαδή αυτό ακριβώς που ισχύει», δήλωσε χαρακτηριστικά, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στο Σότσι και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα όμως, είμαι λυπημένη, επειδή η μισή εθνική ομάδα πατινάζ ταχύτητας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρά το γεγονός πως δεν έχω καμμία αμφιβολία γι΄ αυτές τις αθλήτριες. Αυτό σημαίνει, πως δεν έχω καμία ελπίδα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως ο αθλητισμός έχει καταστεί μέσο διαπραγμάτευσης σε φαύλους πολιτικούς αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ