Νέο ρεκόρ συμμετοχής στους χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ

Νέο ρεκόρ συμμετοχής στους χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ

Εισερχόμαστε και επίσημα σε περίοδο χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με το Ολυμπιακό χωρίο να έχει ανοίξει τις πύλες του στη μαζικότερη από πλευράς συμμετοχών, διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ.

Με 2.925 άνδρες και γυναίκες συμμετέχοντες, προερχόμενους από 92 χώρες, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες έχουν πλέον το ρεκόρ μεγαλύτερης συμμετοχής.

Πρώτοι και πολυπληθέστεροι οι Αμερικανοί που απαριθμούν 242 αθλητές ενώ δεύτεροι και τρίτοι αντίστοιχα είναι οι Καναδοί (226) και οι Νορβηγοί (111). Δεν πρέπει να αγνοούμε και τους Ρώσους αθλητές οι οποίοι φτάνουν τους 169 συμμετέχοντες με τον αστερίσκο όμως πως α αγωνίζονται υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Την ίδια ώρα και η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση από τέσσερις αθλητές, τους Απόστολο Αγγελή και Μαρία Ντάνου στο κρος κάντρι και τους Γιάννη Αντωνίου και Σοφία Ράλλη στο αλπικό σκι.

Οι Νοτιοκορεάτες ως διοργανωτές, θα συμμετέχουν σε όλα τα προγραμματισμένα αθλήματα των αγώνων (15 στο σύνολο), με 144 αθλητές τη ώρα που η άσπονδη εχθρός, Βόρεια Κορέα, θα έχει 22 αθλητές σε πέντε αθλήματα.

Τέλος πέντε χώρες από τις 92 χώρες, θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για το Εκουαδόρ, την Ερυθραία, το Κόσοβο, την Μαλαισία, τη Νιγηρία και την Σιγκαπούρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ