Παγκόσμιο ρεκόρ από την Κέιλι ΜακΚίοουν

Παγκόσμιο ρεκόρ από την Κέιλι ΜακΚίοουν

Η 19χρονη κολυμβήτρια επιβεβαίωσε τους λόγους που θεωρείται το μέλλον της κολύμβησης...

Η Κέιλι ΜακΚίοουν επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, καθώς σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο σε 25άρα πισίνα στο Μπρισμπέιν, στο εικονικό εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Αυστραλίας.

Η 19χρονη κολυμβήτρια, η οποία διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάλυψε την απόσταση σε 1:58.94 και «κατέβασε» κατά περίπου τρία δέκατα του δευτερολέπτου το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο «κρατούσε» από το 2014 η Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία (1:59.23).

«Η 25άρα πισίνα είναι κάτι που δεν κάνουμε πολύ συχνά, επομένως ανυπομονούσα να δω τι θα μπορούσα να πετύχω ύστερα από αρκετή προπόνηση αυτή τη χρονιά» δήλωσε η νεαρή Αυστραλή και συμπλήρωσε: «Πήγα προς τους συναθλητές μου και τον προπονητή μου και είπαν: «Μόλις έκανες παγκόσμιο ρεκόρ!» κι εγώ εξεπλάγην. Στην πραγματικότητα, δεν το έμαθα παρά μόνο μερικά λεπτά μετά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Αυστραλίας σε 25άρα πισίνα «μετακόμισε» φέτος σε μια εικονική πλατφόρμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους κολυμβητές να μετέχουν ταυτόχρονα σε πισίνες στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Περθ και το Χόμπαρτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ