Σε μεγάλη μέρα ο Γκιώνης, νίκησε τον Ολυμπιονίκη Μιζουτάνι

Σε μεγάλη μέρα ο Γκιώνης, νίκησε τον Ολυμπιονίκη Μιζουτάνι

Η Σαϊτάμα γνώρισε σήμερα στο Τόκιο μία ακόμη ήττα σε αμφίρροπο ματς για την επαγγελματική «T» League, ωστόσο ο Παναγιώτης Γκιώνης δικαιούται να μετρήσει και την προσωπική του απόδοση και να κρατήσει ένα εξαιρετικό ατομικό αποτέλεσμα.

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του κάμφθηκε με 3-2 από την Κινοσίτα (χτες στο ίδιο μέρος έχασε με το ίδιο σκορ από την Οκαγιάμα), όμως ο Έλληνας άσος πέτυχε μία ακόμη νίκη-παράσημο στην καριέρα του επικρατώντας του Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι με 3-2 σετ.

Έκαμψε τον αριστερόχειρα τοπ αθλητή, ο οποίος, μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει καταφέρει στη ζηλευτή καριέρα του να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο απλό και το ασημένιο στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, ενώ διακρίνεται για τις ικανότητές του απέναντι στην άμυνα.

Ο Γκιώνης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και γενικά φαίνεται ότι του … πάει η Ιαπωνία. Δεν είναι μόνο ότι από πέρσι στη λίγκα είχε θετικά αποτελέσματα κόντρα σε κορυφαίους Ιάπωνες (Νίουα, Χαριμότο), είναι και ότι σε μεγάλα ραντεβού έχει να επιδείξει σημαντικές στιγμές, όπως το πλασάρισμα στη 16άδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών του 2009 (Γιοκοχάμα) ή την ιστορική νίκη εναντίον της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2014 (Τόκιο)…

Μακάρι όλα αυτά να είναι και καλός οιωνός για την πρόκριση στο Τόκιο και τους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Στο σήμερα πάντως, ο Γκιώνης απέδωσε εξαιρετικό πινγκ πονγκ, προκάλεσε αίσθηση με την παρθενική νίκη του κόντρα στον Μιζουτάνι και είναι κρίμα που (λόγω των υγειονομικών μέτρων) δεν υπάρχουν φίλαθλοι στην εξέδρα ν’ απολαύσουν ματς γεμάτα ένταση, αγωνία και θέαμα. Συναντήθηκαν στο τρίτο επί μέρους παιχνίδι και μετά από συναρπαστική εξέλιξη έφτασαν στο 2-2. Το καθοριστικό σετ άρχισε από το 6-6, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του πρωταθλήματος και ο έμπειρος αμυντικός πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 11-8.

Ο Μιζουτάνι είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ιαπωνίας στους άνδρες μόλις στα 17 του χρόνια κι ακολούθως διέγραψε σπουδαία πορεία στα διεθνή τραπέζια.

Τον Φεβρουάριο του 2017 έφτασε μέχρι το νούμερο 4 του παγκοσμίου ranking list (σήμερα είναι στο 18) και πέρα από τα μετάλλια στο Ρίο έχει: Τη 2η θέση στον κόσμο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού το 2016, 6 χάλκινα μετάλλια σε ομαδικό και διπλό ανδρών από Παγκόσμια πρωταθλήματα, 4 ασημένια στο ομαδικό από Πρωταθλήματα Ασίας, δύο πρωτιές στους τελικούς των World Tour, 7 τίτλους στο απλό σε World Tour και 3 χάλκινα μετάλλια στο ατομικό Asian Cup!

Έχει έντονη παρουσία και στο ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο και 4 φορές κατέλαβε την 4η θέση.

Στην αναμέτρηση με την Κινοσίτα η Σαϊτάμα έχασε το διπλό στην αρχή και ισοφάρισε με τον Άιντα, ο οποίος νίκησε τον Κινέζο αμυντικό Χου Γινγκτσάο.

Μετά την επικράτηση του Γκιώνη η Σαϊτάμα είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στη νίκη, αλλά ο Τζιν Τακούγια κάμφθηκε με 3-2 από 2-0 μπροστά στο σκορ σε συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Μιζούκι Οϊκάβα. Το τελευταίο σετ μάλιστα, έληξε 18-16! Στο φινάλε εφαρμόστηκε ο κανονισμός του …ενός σετ όπου ο Άιντα έχασε από τον Οσίμα.

Με τον 1 βαθμό της οριακής ήττας η ομάδα του Γκιώνη παραμένει 3η με 8 βαθμούς, ενώ η 2η Κινοσίτα πήγε στους 11.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ