Πώς ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο στην Μπουντεσλίγκα η Γκρενζάου του Σγουρόπουλου

Πώς ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο στην Μπουντεσλίγκα η Γκρενζάου του Σγουρόπουλου

Η ιστορική Γκρενζάου του Γιάννη Σγουρόπουλου ολοκλήρωσε σήμερα τους αγώνες της στον 1ο γύρο της Μπουντεσλίγκα για τη σεζόν 2020-2021.

Η ιστορική Γκρενζάου του Γιάννη Σγουρόπουλου ολοκλήρωσε σήμερα τους αγώνες της στον 1ο γύρο της Μπουντεσλίγκα για τη σεζόν 2020-2021. Είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε ομάδα της πρώτης 4άδας, τη Σβάλμπε Μπεργκνέουσταντ και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-0. Το κακό για την Γκρενζάου είναι ότι δεν εμφάνισε νίκη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μένει στον βυθό της βαθμολογίας χωρίς πόντο κι έχει ν’ ανέβει «βουνό» στη συνέχεια προκειμένου να κυνηγήσει την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες πάντως, επιβεβαίωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση και «άγγιξε» την έκπληξη κόντρα στον Στέφαν Φέγκερλ, έναν πρωταθλητή Ευρώπης σε τρία αγωνίσματα. Νωρίτερα μέσα στη μέρα αγωνίστηκε και ο Παναγιώτης Γκιώνης με τη Σαϊτάμα στη μακρινή Ιαπωνία. Στο 8ο παιχνίδι της για την «Τ» League η ομάδα του υπέστη νέα ήττα στις λεπτομέρειες, αυτή τη φορά από την Οκαγιάμα με 3-2.

Στην Μπουντεσλίγκα η εκτός έδρας αναμέτρηση της Γκρενζάου με τη Σβάλμπε Μπεργκνέουσταντ ήταν για την 11η αγωνιστική. Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε πάλι ως 1ος παίκτης και στο 2ο στη σειρά ματς αντιμετώπισε τον Αυστριακό Φέγκερλ. Έχασε τα δύο πρώτα σετ και αντέδρασε πετυχημένα φτάνοντας στην ισοφάριση. Το παιχνίδι πήγε στο καθοριστικό 5ο σετ και ο Ελευσίνιος άσος έχασε 3-2 στα …σημεία. Η εξέλιξη 6-11, 9-11, 12-10, 11-7 και 8-11.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων ο 32άχρονος Φέγκερλ είναι σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών, ενώ το 2015 κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο στο ομαδικό και το διπλό ανδρών.

Θυμίζουμε ότι στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του ο Σγουρόπουλος, που σημείωσε 3 νίκες στον 1ο γύρο, έχασε στα πέντε σετ δύο ακόμη ματς με τοπ κλάσης παίκτες, πρώτα από τον Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα κι έπειτα από τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Τσουμπόι.

Οι άλλοι δύο παίκτες της Γκρενζάου ο Βέλγος Ρόμπιν Ντεβός και ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα έχασαν από τον Γερμανό Μπένεντικτ Ντούντα (3-0) και τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες (3-1) αντίστοιχα και η Γκρενζάου ηττήθηκε με 3-0. Είναι τελευταία ψάχνοντας ακόμη τους πρώτους βαθμούς της, ενώ η Μπεργκνέουσταντ  φιγουράρει στην 3η θέση.

Στο μεταξύ, η Σαϊτάμα έδωσε σήμερα τον 8ο αγώνα της για την επαγγελματική λίγκα της Ιαπωνίας. Σε ουδέτερο γυμναστήριο, στην ομώνυμη πόλη, έχασε 3-2 από την Οκαγιάμα κι έτσι ο Γκιώνης δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος, που είναι παρών.

Ο κορυφαίος πρεσβευτής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έδωσε ένα ματς και κάμφθηκε από τον Μασάκι Γιοσίντα με 3-0 σετ. Προηγήθηκε 8-3 στο 1ο σετ και δέχτηκε την ανατροπή, στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του, αντίθετα βελτιώθηκε κι άλλο ο Ιάπωνας, που έτσι κι αλλιώς, είναι πολύ καλός με άμυνα, ενώ γνωρίζει το παιχνίδι του πρωταθλητή μας, καθώς ήταν παλιότερα συμπαίκτες στην Μπογκόρια. Τα τελευταία ματς της χρονιάς η Σαϊτάμα τα δίνει την Τρίτη και την Τετάρτη. Μεθαύριο αναμετριέται ξανά με την Οκαγιάμα και προ παραμονή Χριστουγέννων συναντά την Οκινάουα. Ο Γκιώνης παίρνει το βράδυ της ίδιας μέρας την πτήση της επιστροφής και γυρίζει στην Αθήνα στις 24 του μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ