Πιονγκτσάνγκ 2018: Τρεις μέρες πριν την Τελετή Έναρξης!

Πιονγκτσάνγκ 2018: Τρεις μέρες πριν την Τελετή Έναρξης!

Τρεις ημέρες απέμειναν για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στην Πιονγκτσάνγκ.

Λίγα 24ωρα πριν την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες στην Ολυμπιακή και μη κοινότητα, ήταν αυτό των σχέσεων της Νότιας με την Βόρεια Κορέα. Η συμφωνία τους για μεικτή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών και η κοινή παρέλαση των δύο Ολυμπιακών ομάδων συγκέντρωσαν όλο το ενδιαφέρον!

Στη συνέχεια όμως από την στιγμή που οι αποστολές των χωρών άρχισαν να φθάνουν στην Πιονγκτσάνγκ, το θέμα συζήτησης είναι το ανυπόφορο κρύο! Τόσο κρύο, που είναι ανυπόφορο ακόμα και για τους Καναδούς! Αν και μαθημένοι σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, οι Καναδοί δεν αντέχουν την υγρασία, όπως μαρτυρά η τοποθέτηση του πρωταθλητή του σκέλετον, Κέβιν Μπόϊερ, ο οποίος κατάγεται από το Εντμοντον:

«Δεν είναι μόνο το κρύο. Παγώνει το αίμα. Η υγρασία είναι που μας ενοχλεί περισσότερο. Το χειρότερο είναι ο άνεμος. Το περπάτημα στο Ολυμπιακό Χωριό, είναι ένας εφιάλτης. Μπορεί να φαίνεται αστείο, επειδή ερχόμαστε από τον Καναδά, και είμαστε συνηθισμένοι στο κρύο, αλλά αυτό είναι ένα κρύο που δεν γνωρίσαμε ποτέ»…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για σήμερα Τρίτη (06/02), η μετεωρολογική υπηρεσία της Πιονγκτσάνγκ, έχει προβλέψει πως η θερμοκρασία θα είναι -7 βαθμοί Κελσίου, ενώ τις νυκτερινές ώρες, ο υδράργυρος θα «κατρακυλήσει» στους -20!

«Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στην Τελετή Εναρξης με την ομάδα του Καναδά», δήλωσε ο Μπόϊερ, ενώ ο συναθλητής του, Μπάερτ Μαρτινό, πρόσθεσε: «Πέρασα όλη μου την ζωή, προσπαθώντας να καταφέρω αυτό το όνειρο. Θα είμαι στην Τελετή Έναρξης χαμογελαστός, ανεξάρτητα εάν φυσάει ή χιονίζει, ακόμη κι αν στέκομαι όρθιος με τις ώρες».

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη, δεν αποκλείεται να εμποδίσουν αρκετούς αθλητές, προπονητές και παράγοντες να απουσιάσουν από την Τελετή Εναρξης της Παρασκευής, καθώς το στάδιο είναι ανοικτό και «εκτεθειμένο» στα στοιχεία της φύσης. Ηδη, οι ιθύνοντες της ιταλικής αποστολής, έχουν ειδοποιήσει όσους πάσχουν από διαβήτη ή καρδιακά νοσήματα να μην μεταβούν στο στάδιο, ενώ οι αθλητές έχουν ρητή εντολή να κινούνται διαρκώς σε όλη την διάρκεια της Τελετής Εναρξης.

Τα καλά νέα για τους αθλητές και τους περίπου 35.000 θεατές που αναμένονται στο στάδιο της ερχόμενη Παρασκευή, είναι πως η σχετική εκτίμηση, κάνει λόγο για αύξηση της θερμοκρασίας λίγο κάτω ή κοντά στο θετικό πρόσημο. Ωστόσο, οι διοργανωτές, έχουν μεριμνήσει να διανείμουν στους θεατές, κουβέρτες, συστήματα θέρμανσης για τα χέρια και τα πόδια, καθώς επίσης κι ένα θερμαινόμενο μαξιλάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ