Γουίμπι : «Δεν έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι αθλητές»

Γουίμπι : «Δεν έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι αθλητές»

Η Ολυμπιονίκης της πάλης, Ερικα Γουίμπι, πήρε θέση στο ζήτημα που ανέδειξε ο Ντικ Πάουντ, σχετικά με την προτεραιότητα που θα έχουν οι αθλητές στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, εν΄ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια από τον Καναδά, Ερικα Γουίμπι διαφωνεί με τον Ντικ Πάουντ, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης κατά του Ντόπινγκ.

«Τα πιο σημαντικά άτομα που πρέπει να εμβολιασθούν πρώτα, είναι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, εκείνοι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στους οίκους μακροχρόνιας περίθαλψης», σχολίασε η Γουίμπι.

Υπενθυμίζεται, ότι υπολογίζεται πως περισσότεροι από 15.000 αθλητές από σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη, αναμένεται να ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, είπε ότι οι αθλητές θα ενθαρρυνθούν προκειμένου να εμβολιασθούν, αλλά το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ