Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και στην τελική γιατί τόση γκρίνια στον ΠΑΟΚ για μια ήττα; Του βγήκε η κούραση της Ευρώπης...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Φυλάκιση σε Γερμανό γιατρό για συμμετοχή σε κύκλωμα ντόπινγκ

Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε την Παρασκευή έναν Γερμανό αθλητίατρο σε τέσσερα χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση για εμπλοκή του σε διεθνές δίκτυο που για πολλά χρόνια βοηθούσε αθλητές να κάνουν ντόπινγκ αίματος.

Φυλάκιση σε Γερμανό γιατρό για συμμετοχή σε κύκλωμα ντόπινγκ | to10.gr

Ο γιατρός, τον οποίο οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ως Μαρκ Ζ., είχε παραδεχτεί στην αρχή της δίκης τον Σεπτέμβριο ότι πράγματι βοήθησε στο ντόπινγκ αθλητών, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε για να κερδίσει χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις άλλοι ύποπτοι που προσήχθησαν με την κατηγορία ότι τον βοηθούσαν στη συλλογή και προμήθεια αίματος κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Ο Μαρκ Ζ. κρίθηκε ένοχος για 24 κατηγορίες σχετικά με τη βοήθεια τουλάχιστον 23 αθλητών από οκτώ χώρες να αποκτήσουν ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, αλλά παραδέχτηκε το ντόπινγκ αίματος.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν πίσω από τις μεταγγίσεις αίματος που βελτιώνουν την απόδοση κυρίως για σκιέρ και ποδηλάτες. Επίσης πιστεύουν ότι συμμετείχε στην υπόθεση αυτή ντόπινγκ τουλάχιστον από το τέλος του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από