Πιονγκτσάνγκ 2018 : Χρυσός ο Βέλινγκερ στο ατομικό σκι από χαμηλό βατήρα

Πιονγκτσάνγκ 2018 : Χρυσός ο Βέλινγκερ στο ατομικό σκι από χαμηλό βατήρα

Το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό των ανδρών από χαμηλό βατήρα του άλματος με σκι κατέκτησε ο Αντρέας Βέλινγκερ.

Ο Αντρέας Βέλινγκερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό των ανδρών από χαμηλό βατήρα του άλματος με σκι, στον τελευταίο τελικό του Σαββάτου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Ο 22χρονος Γερμανός, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε κατακτήσει στο Σότσι το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό από ψηλό βατήρα, σημείωσε άλμα 113,5 μέτρων στον σημερινό τελικό και συγκέντρωσε 259.3 βαθμούς.

Η συγκομιδή αυτή επέτρεψε στον Βέλινγκερ να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στις επόμενες δύο θέσεις ισάριθμους Νορβηγούς. Ο Γιόχαν Αντρέ Φόρφανγκ ήταν δεύτερος με 250.9 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Γιόχανσον με 249.7 βαθμούς.

Να αναφέρουμε πως ο Πολωνός -κάτοχος του τίτλου- Καμίλ Στοχ, ο οποίος είχε στόχο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα υπερασπιζόταν το «στέμμα» του, κατετάγη τέταρτος με 249.3 βαθμούς, ενώ ο 36χρονος Ελβετός, Σίμον Άμαν, δεν μπόρεσε να αυξήσει τη συγκομιδή του των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε ατομικά αγωνίσματα Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ