Η δήλωση του Μανώλη Κολυμπάδη για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Η δήλωση του Μανώλη Κολυμπάδη για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Όσα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του ο Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης έκανε σήμερα γραπτή δήλωση με αφορμή τη δικαίωσή του πάνω σε αναληθή, για το πρόσωπό του, ρεπορτάζ από το Μέσο Sportsfeed.gr. Προηγήθηκε χτες το δημοσίευμα, με το οποίο η ιστοσελίδα αποκατέστησε την αλήθεια και ζήτησε συγγνώμη. Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απευθύνεται παράλληλα σε όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ κοινοποιεί τα σχετικά δημοσιεύματα, όπως και τη συγγνώμη, η οποία καταρρίπτει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μανώλη Κολυμπάδη:

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι,

Κυρίες και κύριοι Πρόεδροι,

Αγαπητές, αγαπητοί συνεργάτες,

Κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σάς διαβεβαιώνω ότι υπηρέτησα και υπηρετώ τον αθλητισμό, δεν είναι αυτός που με υπηρέτησε. Δεν βοηθήθηκα. Δεν είχα «πλάτες» για να προωθηθώ, δεν προέρχομαι από οικογένεια «τζάκι», δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος. Με σκληρή, πολύωρη, καθημερινή δουλειά, με αφοσίωση και προσήλωση στο άθλημά μου και στον αθλητισμό, εφτά φορές έπεφτα κι οκτώ σηκωνόμουν. Σαν διοικητικό στέλεχος βοήθησα τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ξεκίνησα ως αθλητής κι ύστερα προπονητής κι είχα τα ίδια ακριβώς ζητούμενα που εξακολουθούν οι αθλητές να έχουν έως σήμερα, γι’ αυτό και μπορώ να «μπω» στα παπούτσια τους. Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός έγινε το alter ego μου. Το αθλητικό κίνημα εκλέγοντάς με οδήγησε τα βήματά μου σε διάφορα μετερίζια, σε θέσεις ευθύνης και η Πολιτεία αρκετές φορές με εμπιστεύτηκε, χωρίς ποτέ να προδώσω την εμπιστοσύνη όλων. Ήμουν και παραμένω «αθλητής».

Κάθε κριτική είναι δεκτή αρκεί να είναι καλοπροαίρετή και αληθής όσο σκληρή κι αν είναι. Η καταγραφή αντιθέτων απόψεων με επιχειρήματα, η εμπεριστατωμένη αποκάλυψη της αλήθειας, η αντιπαράθεση εντός των ορίων της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι το ζητούμενο από τους πολίτες κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας. Ο προσδοκώμενος ρόλος των ΜΜΕ είναι να ασκούν την «Τέταρτη Εξουσία» ως επικοινωνιακός δίαυλος μεταξύ των κυβερνώντων και του λαού, με τους δημοσιογράφους να αυτοδεσμεύονται, να εφαρμόζουν και να περιφρουρούν τις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τα «παιχνίδια εξουσίας», το ψέμα και η συκοφαντία.

Εν μέσω ζόφου και αλληλοσπαραγμού με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μια δημοφιλέστατη ιστοσελίδα που ασχολείται με τα ολυμπιακά αθλήματα, παραδέχθηκε το λάθος της, αποκατέστησε την αλήθεια, είχε το θάρρος να μου ζητήσει δημόσια συγνώμη για δημοσιεύματα που ήταν αναληθή και που σίγουρα προήλθαν από κακόβουλους πληροφοριοδότες. Είναι μια πράξη ανδρισμού και εντιμότητας, εφόσον είναι ειλικρινής. Είναι μια ακτίνα από φως, μια ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, ότι όλοι μπορούμε να «σπάμε την σιωπή» και να διεκδικούμε την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μας όταν άδικα καταρρακώνεται.

Σας κοινοποιώ λοιπόν τα επίμαχα δημοσιεύματα, καθώς και τη συγγνώμη που καταρρίπτει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος μου και … έπεται συνέχεια και για τα υπόλοιπα

Σας διαβεβαιώνω κοιτώντας σας στα μάτια ότι ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Πάντα προσπαθώ να είμαι αντάξιος της τιμής που μου έχετε κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ