Οβτσάροφ και Ίτο νικητές στο εναρκτήριο τουρνουά του World Table Tennis

Οβτσάροφ και Ίτο νικητές στο εναρκτήριο τουρνουά του World Table Tennis

Το εναρκτήριο επαμειβόμενο όπεν στην εποχή του World Table Tennis, το Contender στην Ντόχα, έφτασε στο τέλος του και ανέδειξε νικητές στο απλό τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ στους άνδρες και τη Γιαπωνέζα Μίμα Ίτο στις γυναίκες.

Το εναρκτήριο επαμειβόμενο όπεν στην εποχή του World Table Tennis, το Contender στην Ντόχα, έφτασε στο τέλος του και ανέδειξε νικητές στο απλό τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ στους άνδρες και τη Γιαπωνέζα Μίμα Ίτο στις γυναίκες.

Πρωταθλητές ήδη και οι δύο τα προηγούμενα χρόνια σε αρκετά World Tour έγραψαν ιστορία στη «φούσκα» του Κατάρ βάζοντας τα ονόματά στο ψηλότερο σημείο στο πρώτο event του νέου φορέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF). Στον τελικό του απλού ανδρών η εμπειρία επικράτησε της νεανικής ορμής με τον Οβτσάροφ να ξεπερνά στον τελικό του Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι με 4-1 σετ.

Στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών η Ίτο λύγισε τη συμπατριώτισσά της Χίνα Χαγιάτα με 4-2 και παράλληλα πήρε πόντους, που τη στέλνουν ξανά στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Το τουρνουά περιλάμβανε ακόμη το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό. Ήδη από χτες η δράση συνεχίζεται στο Lusail Sports Arena με την προκριματική φάση στο Star Contender. Το 2ο διαδοχικό όπεν του WTT θα ολοκληρωθεί στις 13 του μήνα, ενώ στην πρωτεύουσα του Κατάρ θ’ ακολουθήσει με ελληνική συμμετοχή το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Σε αυτή την έναρξη της νέας κατάστασης, που ήρθε να διαδεχθεί τα χρόνια των World Tour, οι φίλοι του αθλήματος είδαν τελικά ελάχιστες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής, για παράδειγμα ότι μόνο οι ημιτελικοί και οι τελικοί του απλού έφταναν μέχρι και τα 7 σετ, ενώ όλα τα υπόλοιπα ματς τελείωναν με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Είδαν όμως, πολύ διαφορετικό σκηνικό. Μεταξύ άλλων, αντίκρυσαν μαύρο δάπεδο και παραβάν, ταιριαστό σκούρο χρώμα και στα τραπέζια με μπλε τις γραμμές, ειδική διαμόρφωση χώρου στα κεντρικά τραπέζια για να παρουσιάζονται με εντυπωσιακό τρόπο οι αντίπαλοι, διαφορετική θέση στη βασική κάμερα της τηλεοπτικής κάλυψης κ.α.. Σκηνικό που, αν μη τι άλλο, τραβάει το μάτι και αυτή είναι και η κύρια επιδίωξη των αρμοδίων ν’ ανεβάσουν την απήχηση του αθλήματος και να προσελκύσουν νέους θαυμαστές.

Ως και η παρουσίαση των ρεπορτάζ ή των στοιχείων, που αναρτώνται για τα τουρνουά, γίνεται διαφορετικά και, για παράδειγμα, αναφέρονται τα χρήματα του όπεν, αλλά και οι πόντοι για την παγκόσμια κατάταξη από την κάθε θέση. Το Contender μοίρασε συνολικά 200.000 αμερικανικά δολάρια. Οι νικητές του απλού πήραν από 15.000 δολάρια, του διπλού από 2.000 και του διπλού μικτού 1.200. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι το event έγινε με πολύ καλή οργάνωση και ασφάλεια τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στο απλό ανδρών ο Οβτσάροφ ήταν εξαιρετικός απέναντι στον 19χρονο αριστερόχειρα Λιν Γιουν Τζου και πήρε τη νίκη με 4-1 (11-7, 14-12, 12-10, 6-11, 11-6). Στη 16άδα είχε κινδυνέψει από τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης του 2016 Εμμανουέλ Λεμπεσόν και στη συνέχεια έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα την απόδοσή του. Στα προημιτελικά απέκλεισε στα 5 σετ τον Σουηδό δευτεραθλητή κόσμου Ματίας Φαλκ και στα ημιτελικά έκανε μεγάλη ανατροπή από 0-2 απέναντι στο 1ο φαβορί, τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο (4-2). Ο Λιν είχε νικήσει στην 4άδα τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί.

Η Ίτο είδε τη Χαγιάτα να την ισοφαρίζει μετά το αρχικό 2-0 σετ, αλλά επιβεβαίωσε με 4-2 ότι είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη (11-9, 11-8, 6-11, 9-11, 11-9, 11-6). Το γρήγορο παιχνίδι της και η άψογη χρήση στο κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») οδήγησαν στην κορυφή τη βραχύσωμη Γιαπωνέζα, που με την απουσία της Κίνας ήταν νούμερο 1 του ταμπλό. Στα ημιτελικά η Ίτο απέκλεισε με 4-1 σετ τη Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη, ενώ η Χαγιάτα επιβλήθηκε της επίσης Γιαπωνέζας Μίγιου Κιχάρα με 4-0.

Στο διπλό ανδρών πρώτευσαν οι Λι Σανγκ Σου/Τσου Ντάεσονγκ από την Καρέα, πάντως την έκπληξη δημιούργησαν οι Αργεντινοί Γκάστον Άλτο/Οράσιο Σιφουέντες. Έφτασαν στον τελικό κι εκεί λύγισαν πολύ δύσκολα με 3-2.

Στο διπλό γυναικών η Ιαπωνία πανηγύρισε κι άλλη πρωτιά με την Κασούμι Ισικάουα και τη Μίου Χιράνο. Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-0 σετ τις Τσεν Σου Γιου/Τσενγκ Σίεν Τζου από την Ταϊπέι.

Τέλος στο διπλό μικτό, που ως γνωστόν θα είναι και στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, νικητές του πρώτου WTT όπεν αναδείχτηκαν ο Λιν Γιουν Τζου με την Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι. Ζευγάρι από τη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Λεμπεσόν και η Γιουαν Τζια Ναν, πήγε στον τελικό με πολύ καλές εμφανίσεις. Αμφίρροπος ο τελικός και νίκη με 3-2 για τους Ασιάτες. Η συνέχεια στην Ντόχα δίνεται ήδη με το Star Contender, από το οποίο επίσης απουσίαζαν οι Κινέζοι αθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ