Κολύμβηση : Σπουδαίο τεστ για τον Κυνηγάκη και τον Μάρκο

Κολύμβηση : Σπουδαίο τεστ για τον Κυνηγάκη και τον Μάρκο

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές θα πάρουν μέρος σε αγώνα στη Ντόχα του Κατάρ.

Το Σάββατο στην Ντόχα του Κατάρ θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μεγάλος αγώνας του 2021 για την μαραθώνια κολύμβηση. Στους αγώνες αυτούς θα λάβουν μέρος δύο Έλληνες πρωταθλητές, ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Δημήτρης Μάρκος. Τα δύο παιδιά θα συνοδεύσει ο προπονητής Αλέξανδρος Μοράρης, ο οποίος σήμερα εκφράζεται μέσα από την σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

«Καθώς βρίσκομαι σε διαδικασία ετοιμασίας για αυτό το ταξίδι, η διάθεση μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόλυτα κυκλοθυμική. Μια πλευρά μου κάνει αγωνιστικές σκέψεις και μια άλλη δε μπορεί να συνέλθει από την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ξέρετε από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε επηρεαστεί όλοι (προπονητές, αθλητές, γονείς) από τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό. Μήνες τώρα είχαμε να διαχειριστούμε μια δυσάρεστη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Γονείς και προπονητές έπρεπε να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με υπομονή. Δεν έπρεπε να χαθεί η ελπίδα.

Η τελευταία όμως απόφαση που βάζει λουκέτο στα κολυμβητήρια, κόντρα σε κάθε στοιχείο που συνοδεύει την άθληση μέσα στο νερό, είναι αποκαρδιωτική. Είναι ανεξήγητη. Δεν ξέρουμε τι να πούμε στα παιδιά μας.

Κάνω έκκληση για επανεξέταση των στοιχείων. Η κολύμβηση αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα παιδιά μας εκπέμπουν sos, ας τα ακούσει κάποιος.

Αγωνιστικά τώρα θα σας πω ότι είμαι χαρούμενος που συνοδεύω δυο νέους-σε ηλικία- αθλητές σε έναν αγώνα που θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα, τα 10 χιλιόμετρα».

Ο μεν Άλκης (Κυνηγάκης) έχει αποδείξει ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει μια πολύ καλή προπόνηση/προετοιμασία για αυτόν, για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα μαζί με τον προπονητή του (Βαγγέλη Κοζομπόλη ), στο δρόμο για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου (Ολυμπιακής Πρόκρισης), που θα γίνει τέλη Μαΐου στην Φουκουόκα.

Από την άλλη ο Δημήτρης (Μάρκος) έχει δοκιμαστεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, μόνο σε επίπεδο Νέων – Ανδρών. Θα είναι ο πρώτος του αγώνας σε επίπεδο Ανδρών και ανυπομονούμε να δούμε τυχόν ελλείψεις που έχουμε. Το Open Water είναι μέσα στους στόχους μας, πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει. Θέλουμε να είμαστε στη Φουκουόκα και αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει έναν οδηγό για το τι πρέπει να βελτιώσουμε». τονίζει ο Αλέξανδρος Μοράρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ