Ξεκίνημα με ανάμικτα συναισθήματα για Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου στη Βουλγαρία

Ξεκίνημα με ανάμικτα συναισθήματα για Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου στη Βουλγαρία

Αναμενόμενες δυσκολίες είχε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού η πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (26-28 Μαρτίου), το οποίο αποτελεί τον πρώτο τους αγώνα έπειτα από αναγκαστική αποχή ενός και πλέον χρόνου.

Για την Ελένη Κελαϊδίτη, οι συνολικά καλές εντυπώσεις που άφησαν τα καινούργια προγράμματα της στην “Arena Armeec” επισκιάστηκαν από μεμονωμένα λάθη, τα οποία την κράτησαν χαμηλά στη βαθμολογία, τόσο στην μπάλα (20,150 β.) όσο και στο στεφάνι (21,850 β.). Στην προσωρινή κατάταξη του σύνθετου ατομικού, μετά τη διεξαγωγή των δύο πρώτων οργάνων στους ομίλους Α’ έως Γ’, η 21χρονη αθλήτρια βρίσκεται στην πλασματική 19η θέση με 42,000 βαθμούς (12η μεταξύ των αθλητριών από τις χώρες που διεκδικούν τα τρία Ολυμπιακά εισιτήρια). Ωστόσο, θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της στην συνέχεια, αποκτώντας σταδιακά τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το ξεκίνημα της νεαρής Ιωάννας Μαγοπούλου, η οποία παρουσίασε προγράμματα με μικρότερο συντελεστή δυσκολίας, αλλά ξεχώρισε για τις ιδιαίτερα σταθερές εκτελέσεις της, αποσπώντας πολύ καλές βαθμολογίες και στα δύο όργανα της πρεμιέρας (μπάλα: 21,750 β., στεφάνι: 21,750 β). Μέχρι στιγμής, μετά τη διεξαγωγή των ομίλων Α’, Β’ και Γ’, βρίσκεται στη 14η θέση του σύνθετου ατομικού, με 43,500 βαθμούς (8η στην ειδική κατάταξη των διεκδικητριών της Ολυμπιακής πρόκρισης).

Για την Κελαϊδίτη και τη Μαγοπούλου, η προσπάθεια συνεχίζεται αύριο (Σάββατο 27/03, 10:00 – 11:20 ώρα Ελλάδας) με το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού, που περιλαμβάνει τα προγράμματά τους με κορύνες και με κορδέλα. Από το άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού, η οποία μετρά για την Ολυμπιακή πρόκριση.
Την Κυριακή (28/03) θα διεξαχθούν οι τελικοί των οργάνων, που όμως βρίσκονται εκτός προ-Ολυμπιακής διαδικασίας.

Η διοργάνωση της Βουλγαρίας αποτελεί τον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες της σειράς των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων, καθώς θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι σε Τασκένδη (16-18 Απριλίου), Μπακού (7-9 Μαΐου) και Πέζαρο (28-30 Μαΐου), για να προκύψει η τελική ειδική κατάταξη.

Για τη διαμόρφωση της κατάταξης θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλήτριας στο σύνθετο ατομικό, στο σύνολο των τεσσάρων διοργανώσεων. Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν τρεις αθλήτριες, προερχόμενες από ισάριθμες χώρες, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ήδη εξασφαλίσει διπλή εκπροσώπηση για το Τόκυο (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Λευκορωσία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ