Πέρασε στον τελικό των πλέι οφ στην Πολωνία η ομάδα του Γκιώνη

Πέρασε στον τελικό των πλέι οφ στην Πολωνία η ομάδα του Γκιώνη

Αποκατέστησε την …τάξη, δηλαδή τον ρόλο της ως φαβορί και πέρασε στον τελικό των πλέι οφ στην πολωνική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη.

Το απόγευμα, στον καθοριστικό δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Μπάλτα Γκντανσκ, ήταν κυρίαρχη και με σκορ 3-0 και συνολικά πολύ καλή εμφάνιση ανέτρεψε την ήττα με 3-2, που είχε υποστεί εκτός έδρας την περασμένη Τετάρτη. Η επτάκις πρωταθλήτρια Πολωνίας είχε ξανά απόντα τον τραυματία Μάρεκ Μπαντόβσκι, ωστόσο στην έδρα της παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς και κυρίως είχε σαν …εγγύηση τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος ήταν αλάνθαστος.

Μετά τις δύο νίκες στον πρώτο ημιτελικό σήμερα άνοιξε τον δρόμο για την ευρεία νίκη, μάλιστα σε όλα τα παιχνίδια του σε αυτή τη σειρά επικράτησε χωρίς να χάσει σετ. Έκανε έτσι και γερή πρόβα πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 21 έως τις 25 Απριλίου.

Η ομάδα του Γκρότζισκ θα περιμένει τώρα τον μεθαυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Γιάροσλαβ και τη Ντζιάλντοβο για να μάθει ποιον θα έχει αντίπαλο στον τελικό του πολωνικού πρωταθλήματος.

Η Μπογκόρια είχε τα προγνωστικά υπέρ της στον ημιτελικό γύρο, ανεξάρτητα από τη σημαντική απουσία του Μπαντόβσκι κι αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υποστεί δύο ήττες μέσα σε τρεις ημέρες από την 5η ομάδα της κανονικής διάρκειας (την είχε νικήσει εντός κι εκτός έδρας άλλωστε, στους δύο γύρους της φετινής λίγκας).

Επιβλήθηκε κατά κράτος, καθώς στο τελικό 3-0 έχασε μόνο ένα επί μέρους σετ. Ο Γκιώνης φυσικά, ήταν ξανά ο 1ος παίκτης της ομάδας και στο εναρκτήριο ματς κατέβαλλε τον αριστερόχειρα Πολωνό Σιμόν Μαλίτσκι με 3-0 σετ. Κινδύνεψε ουσιαστικά μόνο στο 3ο σετ ώσπου γύρισε την κατάσταση από 5-8 και σετ μπολ στο 10-11 (11-5, 11-6, 13-11).

Στη συνέχεια ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ έκαμψε με 3-1 σετ τον Πάτρικ Τσονόβσκι και ο νεαρός Πολωνός Μίλος Ρεντίμσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ ξεπερνώντας τον Τόμας Τόμαζουκ με 3-0. Μετά το τέλος του αγώνα οι Πολωνοί διοργανωτές απένειμαν στους αθλητές της Μπάλτα τα έπαθλα για την 3η θέση. Ο τελικός των πλέι οφ είναι μονός.

Λογικά θα γίνει μέσα στον Μάιο, απλά η ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τόπο και ημερομηνία διεξαγωγής. Ο δεύτερος φιναλίστ θα γίνει γνωστός την Κυριακή όταν η Ντζιάλντοβο θα υποδεχτεί τη Γιάροσλοβ. Η τελευταία έχει το προβάδισμα, καθώς την Τετάρτη είχε νικήσει 3-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ