H Ολυμπιακή πρόκριση των καταδύσεων στο Τόκιο και του Open Water στο Σετούμπαλ

H Ολυμπιακή πρόκριση των καταδύσεων στο Τόκιο και του Open Water στο Σετούμπαλ

Τρεις Έλληνες κολυμβητές θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά με τις διοργανώσεις των αγώνων πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για τις Καταδύσεις και το Open Water, που είχαν αναβληθεί και εκκρεμούσαν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) ανακοίνωσε απόψε (Παρασκευή 9/4) τις αποφάσεις της.

Έτσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων, που δίνει την Ολυμπιακή πρόκριση και αποτελεί παράλληλα test event, θα διεξαχθεί τελικά 1-6 Μαΐου στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Τόκιο. Από ελληνικής πλευράς την πρόκριση θα διεκδικήσουν οι Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος και Θεόφιλος Αυθίνος (στη βασική φωτο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο).

Όσον αφορά στον αγώνα πρόκρισης του Open Water θα γίνει στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας 19-20 Ιουνίου, αντί της Φουκουόκα που είχε αρχικά οριστεί. Την πρόκριση εκεί θα διεκδικήσει από ελληνικής πλευράς ο Άλκης Κυνηγάκης.

Για το Προολυμπιακό τουρνουά της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, εξάλλου, του οποίου τη διοργάνωση διεκδικεί η Ελλάδα με ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ΚΟΕ, η FINA επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και ανακοίνωσε πως θα το κάνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Την πρόκριση για την ελληνική πλευρά διεκδικούν στο Ντουέτο η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνας Παπάζογλου και -για πρώτη φορά- το Ομαδικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ