Τεστ με άρωμα ευρωπαϊκού για τις αθλήτριες της ρυθμικής στο Μπακού

Τεστ με άρωμα ευρωπαϊκού για τις αθλήτριες της ρυθμικής στο Μπακού

Το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, θα είναι ο επόμενος σταθμός της προ-Ολυμπιακής προετοιμασίας των Ελληνίδων αθλητριών του ατομικού και του ανσάμπλ, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να αφήσουν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις ενόψει του καθοριστικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στα μέσα Ιουνίου.

Το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, θα είναι ο επόμενος σταθμός της προ-Ολυμπιακής προετοιμασίας των Ελληνίδων αθλητριών του ατομικού και του ανσάμπλ, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να αφήσουν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις ενόψει του καθοριστικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στα μέσα Ιουνίου.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (05/05) για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αποτελούμενη από δύο αθλήτριες του ατομικού (Ελένη Κελαϊδίτη, Ιωάννα Μαγοπούλου), την εξαμελή Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), τις προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, τις προπονήτριες του ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, τους φυσικοθεραπευτές Μιχάλη Καλινδέρη, Δημήτρη Τσιαντούλα και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου, ενώ παρούσα στη διοργάνωση θα είναι επίσης η διεθνής κριτής Σοφία Μπούρα, ως προσκεκλημένη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού αποτελεί το τρίτο από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά για τις εκπροσώπους του ατομικού, αλλά η πρόκριση μέσα από το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει απομακρυνθεί για την Κελαϊδίτη έπειτα από τις όχι ικανοποιητικές θέσεις που έλαβε στα δύο προηγούμενα ραντεβού, σε Σόφια και Τασκένδη.

Κατά συνέπεια, τόσο για τις Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου όσο και για την Εθνική ανσάμπλ, η προσεχής διοργάνωση θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ ετοιμότητας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), εκεί όπου οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα έχουν μία νέα ευκαιρία για να κατακτήσουν το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο, σε ατομικό και ανσάμπλ.

Η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα κυνηγήσει στο Αζερμπαϊτζάν μία εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της και στα τέσσερα όργανα, υπογράμμισε: «Έπειτα από τους δύο αγώνες που προηγήθηκαν, αισθάνομαι πιο έτοιμη από αγωνιστικής πλευράς. Θα προσπαθήσω να κάνω μία καλή εμφάνιση και στα τέσσερα όργανα. Έχω δουλέψει εξίσου πολύ σε κάθε ένα από αυτά, αλλά νομίζω ότι στις κορύνες μπορώ να πιάσω την υψηλότερη βαθμολογία».

Η Ιωάννα Μαγοπούλου, που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο φετινό ντεμπούτο της στην Σόφια, τόνισε από την πλευρά της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε έναν ακόμα μεγάλο αγώνα.

Στο Μπακού θα επιδιώξω να κάνω μία καλή εμφάνιση, να έχω σωστές και σταθερές εκτελέσεις και στα τέσσερα προγράμματα, ώστε να διατηρήσω την καλή εικόνα που έδειξα στην προηγούμενη εμφάνισή μου στην Σόφια. Τον τελευταίο μήνα και με βάση την εμπειρία μας από εκείνο τον αγώνα κάναμε κάποιες μικρές αλλαγές στα προγράμματα για να τα βελτιώσουμε, να έχουν καλύτερη ροή και να μετράνε όλα τα στοιχεία δυσκολίας».

Εκ μέρους της Εθνικής ανσάμπλ, τους στόχους της ελληνικής ομάδας περιέγραψε η Κατερίνα Παγουλάτου. «Πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με τον πρώτο φετινό αγώνα μας στην Σόφια. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε σε πολλά πράγματα και κυρίως στην τεχνική. Πλέον αισθανόμαστε πιο έτοιμες και θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπό μας. Έχουμε βάλει στόχο να δείξουμε τη δουλειά μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε η 17χρονη αθλήτρια, η οποία επιστρέφει στο Μπακού με την Εθνική γυναικών έπειτα από ενάμιση χρόνο, αφού είχε επίσης συμμετάσχει ως μέλος του ανσάμπλ -όπως και η Χριστίνα Ρήγα- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Παρασκευή (07/05) με το πρώτο σκέλος, που περιλαμβάνει δύο όργανα στο ατομικό (στεφάνι, μπάλα), καθώς και το πρόγραμμα με τις 5 μπάλες για το ανσάμπλ. Το Σάββατο (08/05) θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί, με τα υπόλοιπα δύο όργανα του ατομικού (κορύνες, κορδέλα) και με το πρόγραμμα με 3 στεφάνια / 4 κορύνες για τις ομάδες. Τέλος, την Κυριακή (09/05) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ.

Το πρόγραμμα των αγώνων, σε ώρες Ελλάδας:

Παρασκευή 7 Μαΐου
09:00 – 16:45: Ατομικό: 1ο σκέλος σύνθετου ατομικού (στεφάνι, μπάλα)
(Κελαιδίτη & Μαγοπούλου: Α’ Όμιλος, 09:00 – 10:40)
17:15 – 19:00: Ανσάμπλ: 1ο σκέλος σύνθετου αγώνα (5 μπάλες)

Σάββατο 8 Μαΐου
09:00 – 16:45: Ατομικό: 2ο σκέλος σύνθετου ατομικού (κορύνες, κορδέλα)
(Κελαιδίτη & Μαγοπούλου: Α’ Όμιλος, 10:50 – 12:30)
17:15 – 19:00: Ανσάμπλ: 2ο σκέλος σύνθετου αγώνα (3 στεφάνια / 4 κορύνες)

Κυριακή 9 Μαΐου
11:00 – 12:10: Ατομικό: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα)
12:10 – 12:50: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων (5 μπάλες)
13:15 – 14:25: Ατομικό: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)
14:25 – 15:10: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων (3 στεφάνια / 4 κορύνες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ