Η ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά

Η ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά

Το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου οι πρωταθλητές στην επιτραπέζια αντισφαίριση με αναπηρίες θα μπουν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Είναι πια το μοναδικό κριτήριο πρόκρισης για το Τόκιο μέσα από αγωνιστική διαδικασία, θα διεξαχθεί στο Λάτσκο της Σλοβενίας από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου και, όπως είναι γνωστό από καιρό, θα έχει μία ελληνική συμμετοχή. Σήμερα ανακοινώνεται συνολικά η αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και τη συγκροτούν τρία άτομα.

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο 20χρονος πρωταθλητής της κλάσης 6, είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα τραπέζια του Προολυμπιακού και θα κυνηγήσει το όνειρό του και μία μεγάλη διάκριση για τη χώρα. Ο 27χρονος Γιώργος Μουχθής, συμπαίκτης του επί χρόνια στην εθνική ομάδα και δευτεραθλητές Ευρώπης μαζί το 2019 στο ομαδικό της ΤΤ6, θα πάει επίσης στη Σλοβενία ως βοηθός προπόνησης. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης.

Η αποστολή θ’ αναχωρήσει στις 31 του μήνα, θα φτάσει στη Λιουμπλιάνα μέσω Βελιγραδίου κι από εκεί οι διοργανωτές θα τη μεταφέρουν οδικώς στο Λάτσκο. Η Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. δείχνει και πάλι την πλήρη στήριξή της στην εθνική ομάδα, καθώς καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού.

Οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά για τα άτομα με αναπηρίες αναμένεται να είναι 250 από 51 χώρες. Οι αγώνες θ’ αφορούν συνολικά 21 κλάσεις σε άνδρες και γυναίκες από την 1 μέχρι την 11. Το στοιχείο, που κάνει τρομερά δύσκολο το έργο όλων των αθλητών, είναι ότι από κάθε κλάση παίρνει μόνο ο νικητής την πρόκριση για το Παραολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Μετά το πρόσφατο προπονητικό καμπ για την κλάση 6 στην Κεφαλονιά ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής συνεχίζουν τις προπονήσεις στην Αθήνα κι εδώ θα τις ολοκληρώσουν μέχρι την αναχώρηση για τη Σλοβενία. Από τις 26 του μήνα θα έχουν κοντά τους και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος θα μεταβεί στην πρωτεύουσα από το νησί του Ιονίου. Ο Χατζηκυριάκος βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Με το ντεζαβαντάζ ότι είναι πάρα πολύ καιρό χωρίς διεθνείς αγώνες θα τα δώσει όλα για την πολυπόθητη πρόκριση κι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι τουλάχιστον εννέα αθλητές, που βρίσκονται ψηλότερα από εκείνον στο ranking list δεν αγωνίζονται γιατί ήδη έχουν προκριθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Φυσικά η διοργάνωση θα γίνει σε συνθήκες «φούσκας» και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ στην Αθήνα πριν φύγουν, θα κάνουν τεστ και μετά την άφιξή τους στη Σλοβενία, αλλά και στη διάρκεια των αγώνων. Στο μεταξύ και ανεξάρτητα με το πρωτόκολλο να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι τρεις άνδρες θα έχουν τελειώσει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ