Κείμενο-αφιέρωμα στον Μανώλη Κολυμπάδη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Κείμενο-αφιέρωμα στον Μανώλη Κολυμπάδη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Πάνε δύο μήνες, που η διοίκηση Μανώλη Κολυμπάδη παρέδωσε τα... κλειδιά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην ομάδα του νέου προέδρου Κώστα Παπαγεωργίου.

Η στιγμή ήταν ιστορική, καθώς ο τέως πρόεδρος ήταν ο απόλυτος εκφραστής της σταθερής, επί 39 ολόκληρα χρόνια, διοίκησης της ομοσπονδίας, γι’ αυτό αναφέρθηκαν στην είδηση τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF).

Επιπρόσθετα, η τελευταία ετοίμαζε και σχετικά μίνι αφιερώματα και το πρωί δημοσίευσε κείμενο για τον Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια ήταν παραγοντικά δραστήριος και στις κορυφαίες διεθνείς αρχές του αθλήματος.

Με τον τίτλο «ο Μανώλης Κολυμπάδης παραδίδει τα ηνία του γραφείου» η ITTF επισημαίνει ότι ύστερα από 39 χρόνια ακλόνητης υπηρεσίας στην ελληνική ομοσπονδία ο σημερινός γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής «πέρασε την ευθύνη με έναν αρμονικό και φιλικό τρόπο στον άνθρωπο που πρότεινε ως διάδοχο, το πρώην μέλος της εθνικής ομάδας Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου».

H ITTF δημοσιεύει δύο μεγάλες φωτογραφίες του τέως προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η μία είναι με τον Παπαγεωργίου από την ιστορική επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας το 2013 και το ασημένιο μετάλλιο της Ελλάδας στο ομαδικό ανδρών. Κάνει αναφορά στη διοικητική καριέρα του Κολυμπάδη, αλλά και στα βασικά σημεία του νέου αθλητικού νόμου, που δεν του επέτρεπαν να θέσει νέα υποψηφιότητα για την προεδρία.

«Είχα το δικαίωμα να εκλεγώ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας, αλλά επέλεξα να περιοριστώ ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου μέχρι σήμερα κατέχω το αξίωμα του γενικού γραμματέα.

Θα συνεχίσω να βοηθάω το άθλημά μας σε όλα τα επίπεδα», είναι η μία από τις δηλώσεις του Μανώλη Κολυμπάδη, που φιλοξενεί η παγκόσμια ομοσπονδία και σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όλους εσάς που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, τη διεθνή ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεσογειακή Ένωση και τη Βαλκανική Ένωση του αθλήματος. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που είχα την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο άθλημά μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Το κείμενο στέκεται και στην ευρεία αποδοχή του Παπαγεωργίου, «τον οποίο πάντα θα θυμούνται όλοι από τη μεγάλη νίκη του κόντρα στον θρυλικό Γιαν Όβε Βάλντνερ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003» και τονίζει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος προτρέπει όλους τους ανθρώπους του αθλήματος να τον στηρίξουν.

«Σας παρακαλώ να προσφέρετε κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στον νέο μας πρόεδρο, Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Ως ένας αθλητής, που ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησε με την πάροδο των ετών, του δίνουν όλες τις εγγυήσεις για να οδηγήσει την ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε μεγαλύτερα ύψη».

Η παγκόσμια ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι δεν είναι ένα απλό αντίο αυτό για τον Μανώλη Κολυμπάδη και πως η ελληνική ομοσπονδία θα είναι πάντα στην καρδιά του». Ολόκληρο το δημοσίευμα υπάρχει στο λινκ https://www.ittf.com/2021/05/25/emmanuel-kolibadis-hands-reins-office/.

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ETTU ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥ

Μένουμε σε διεθνές επίπεδο, αλλά περνάμε σε event. Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και η Γεωργία Σπανού, οι δύο 12χρονοι πρωταθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, μεταβαίνουν αύριο οδικώς στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου από την Πέμπτη μέχρι τις 2 Ιουνίου θα μετάσχουν στο πρώτο, μετά την καραντίνα, προπονητικό καμπ προ-επιλογών για παμπαίδες και παγκορασίδες, που οργανώνει η ETTU στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της τομέα (Eurotalents Pre-Selection camp).

Παράλληλα θα γίνει το ETTU Eurotalents Development camp για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών και για μεθαύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση. Θυμίζουμε ότι ο Σαμπαλής ήταν πέρσι δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων, η Σπανού πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων και οι δύο σήμερα κατέχουν την πρωτιά στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Ρουμάνος προπονητής του βορειοελλαδίτικου σωματείου Λίβιου Πρεντόακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ