Άγγιξε την πρόκριση η Εθνική ανσάμπλ, στέλνοντας μήνυμα επιστροφής στις διακρίσεις

Άγγιξε την πρόκριση η Εθνική ανσάμπλ, στέλνοντας μήνυμα επιστροφής στις διακρίσεις

Πολύ κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση βρέθηκε η Εθνική ανσάμπλ γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας, στέλνοντας με την εξαιρετική εμφάνισή της ελπιδοφόρο μήνυμα και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πολύ κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση βρέθηκε η Εθνική ανσάμπλ γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας, στέλνοντας με την εξαιρετική εμφάνισή της ελπιδοφόρο μήνυμα και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η ελληνική ομάδα (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα) συγκέντρωσε 38,650 β. στο πρόγραμμα με τις 5 μπάλες και 36,350 β. στο πρόγραμμα με τα 3 στεφάνια / 4 κορύνες, φτάνοντας τους 75,000 βαθμούς ως άθροισμα στον σύνθετο αγώνα.

Με την συγκομιδή αυτή, η Εθνική γυναικών έμεινε ουσιαστικά ένα σκαλοπάτι μακριά από την Ολυμπιακή πρόκριση, καθώς κατετάγη 3η μεταξύ των οκτώ υποψηφίων χωρών για το «Τόκυο 2020»: Το εισιτήριο σφράγισε μαθηματικά η Ουκρανία με 84,550 β. (45,100 + 39,450), αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να βρεθεί ως επιλαχούσα και η Ισπανία, η οποία είχε 80,850 β. (40,550 + 40,300), τερματίζοντας μπροστά από την ελληνική ομάδα.

Παράλληλα, το ελληνικό ανσάμπλ πήρε την 9η θέση της συνολικής κατάταξης στον σύνθετο αγώνα, καθώς επίσης την 9η θέση στην επιμέρους κατάταξη στις 5 μπάλες, χάνοντας οριακά την είσοδο στην οκτάδα και την συμμετοχή στους τελικούς οργάνων.

Επιπλέον, στην ομαδική κατάταξη της διοργάνωσης, στην οποία προσμετρήθηκαν τόσο τα αποτελέσματα των αθλητριών του ατομικού όσο και εκείνα του ανσάμπλ, η Ελλάδα πέτυχε τον σημαντικό στόχο της, κερδίζοντας τη 10η θέση με 248,775 βαθμούς και αποκτώντας το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί με δύο έως τρεις αθλήτριες του ατομικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022.

Τον ευρωπαϊκό τίτλο στον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ κατέκτησε η Ρωσία με 90,250 β. (46,250 + 44,000), μπροστά από την Ιταλία με 87,450 β. (45,100 + 42,350) και το Ισραήλ με 87,400 β. (45,550 + 41,850).

Η αυλαία των αγώνων στη Βάρνα πέφτει αύριο (Κυριακή 13/06) με τους τελικούς οργάνων σε ατομικό και ανσάμπλ γυναικών, με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων του προκριματικού σε κάθε όργανο.

Ειρήνη Αϊνδιλή: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στις Εθνικές ομάδες Ρυθμικής Γυμναστικής»
Με αισιόδοξες σκέψεις για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής ολοκληρώθηκε η παρουσία των Εθνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας.

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, απεύθυνε το δικό της «ευχαριστώ» σε όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλες τις αθλήτριές μας, στις προπονήτριές τους, στις κριτές που ήταν μαζί μας και οι οποίες αφιερώθηκαν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σε όλο το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας δίνοντας τον δικό τους αγώνα, καθώς επίσης στους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές μας που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που με οποιονδήποτε τρόπο στάθηκαν δίπλα στις Εθνικές ομάδες Ρυθμικής Γυμναστικής, σ’ αυτούς τους τρεις τελευταίους μήνες που ήμουν επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος».

Από την πλευρά της, η Ελένη Μιχοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. που επίσης βρέθηκε στη Βάρνα κοντά στην ελληνική ομάδα, τόνισε:
«Άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για την επιστροφή του ελληνικού ανσάμπλ στις υψηλές θέσεις των διεθνών διοργανώσεων. Τα αποτελέσματα τόσο της Εθνικής Γυναικών όσο και της Εθνικής Νεανίδων δείχνουν ότι επανερχόμαστε στο κλαμπ των ισχυρών χωρών. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ειρήνη Αϊνδιλή, η οποία έχει κάνει σπουδαία δουλειά σ’ αυτούς τους δύο-τρεις μήνες που έχει τη διοικητική ευθύνη του αθλήματος. Σε συνεργασία με τις κριτές και φυσικά με τις προπονήτριές μας, έχουμε δει μεγάλη πρόοδο των ομάδων μας από αγώνα σε αγώνα σ’ αυτό το διάστημα. Το ομαδικό πνεύμα που είχε η ελληνική κερκίδα στη Βάρνα ήταν άλλο ένα στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ