Επανεκκίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση από αύριο στην Πάτρα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

Επανεκκίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση από αύριο στην Πάτρα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

Έφτασε η μέρα, που ανυπόμονα περίμεναν όλοι οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης: Η επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα επιστρέφει αύριο έπειτα από 7,5 μήνες απραξίας λόγω lockdown και μία πολύ δύσκολη περίοδο για ομοσπονδία, σωματεία και αθλητές.

Η επανεκκίνηση στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα καταγραφεί στην Πάτρα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα. Η ετήσια διοργάνωση θα γίνει χωρίς θεατές και με τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αθλητές κι αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν αυτό που απολαμβάνουν περισσότερο και είναι καθοριστικό για την εξέλιξή τους: Να δίνουν αγώνες.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» θα συγκεντρωθούν 112 παιδιά από συνολικά 40 σωματεία της χώρας και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια σε συνολικά έξι αγωνίσματα για την περίοδο 2020-2021. Το απλό, το διπλό και το ομαδικό σε αγόρια και κορίτσια. Ξεχωριστής σημασίας για κάθε φίλο του αθλήματος η μεγάλη προβολή του γεγονότος στο διαδίκτυο.

Μετά τη συμφωνία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την εταιρεία Sportshero θα βιντεοσκοπηθούν όλοι οι αγώνες και θ’ αναρτηθούν στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Επιπλέον, παρότι το γυμναστήριο δεν παρέχει τις καλύτερες δυνατότητες για το ίντερνετ θα επιχειρηθεί από το πρώτο ωράριο, αύριο το πρωί, live streaming με το σήμα της σάλας και την εικόνα να περνά απ’ όλα τα τραπέζια, όπου θα υπάρχει παράλληλη δράση!

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το live θα διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Για τις μεταδόσεις και τα ρεπορτάζ θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 10 κάμερες.

Οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 71 στο απλό παίδων, 41 στο απλό κορασίδων, 12 στο ομαδικό παίδων, 7 στο ομαδικό κορασίδων, 30 στο διπλό παίδων και 15 στο διπλό κορασίδων. Εκτός από σωματεία της Πάτρας θα έχουν αθλητές σύλλογοι από Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ορεστιάδα, Κορινθία, Ιωάννινα, Χίο, Καβάλα, Αμαλιάδα, Χανιά, Λάρισα, Κεφαλονιά και Κοζάνη.

Αύριο και μεθαύριο θα γίνει το ομαδικό και την Κυριακή και τη Δευτέρα θ’ ακολουθήσουν τα ατομικά αγωνίσματα. Γκρουπ περιλαμβάνει η πρώτη φάση σε ομαδικό κι απλό, ενώ στο διπλό εφαρμόζεται αμέσως το νοκ άουτ σύστημα.

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν 3 γκρουπ και τέθηκαν επικεφαλής ο ΔΑΟ Ταύρου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και οι Σάρισες Φλώρινας. Στο ομαδικό κορασίδων τα γκρουπ είναι 2 με πρώτα φαβορί τη Δύναμη Α.Σ. Λάρισας και τον Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Τα τέσσερα πρώτα φαβορί στους παίδες είναι κατά σειρά οι Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς, Κωνσταντίνος Μηλικούδης και Ηρακλής Κερασίδης. Αντίστοιχα στις κορασίδες οι Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και Δέσποινα Άμπα. Στο αγώνισμα του απλού αποφεύγουν τη διαδικασία των γκρουπ τα έξι πρώτα φαβορί στα αγόρια και τα τέσσερα στα κορίτσια. Ο Γιάννης Μαλαμούδης και ο Κώστας Σωτηρίου είναι οι δύο αθλητές, που επίσης μπαίνουν απευθείας στο ταμπλό.

Στο διπλό παίδων τα δύο πρώτα φαβορί είναι οι Αλεξόπουλος/Κερασίδης και Μαλαμούδης/Μηλικούδης αντίστοιχα και στο διπλό κορασίδων οι Γκαϊντατζή/Τζαρίδου και Άμπα/Αλεξία Μάλο.

Την αρχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα κάνει το ομαδικό και συγκεκριμένα τα γκρουπ των παίδων αύριο στις 09:00. Το μεσημέρι θ’ ακολουθήσουν τα γκρουπ των γυναικών. Οι τελικοί του αγωνίσματος έχουν υπολογιστεί για τις 15:00 το Σάββατο. Στις 09:00 θ’ αρχίσουν και οι αγώνες της Κυριακής και την επόμενη μέρα είναι το τελευταίο στάδιο των ατομικών με τους τελικούς να έχουν προγραμματιστεί στις 13:40 για το διπλό και στις 14:20 για το απλό. Όλα τα παιχνίδια θ’ αναδεικνύουν νικητή τον καλύτερο και την καλύτερη των 5 σετ.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν θα έχουμε ούτε φέτος τελετές απονομής επάθλων. Διεξάγεται ωστόσο, το διπλό, που πέρσι είχε ακυρωθεί γιατί υπήρχαν περισσότεροι περιορισμοί κι επίσης σε αντίθεση με την επιστροφή από την πρώτη καραντίνα, το καλοκαίρι του 2020, οι αθλητές/τριες θ’ αλλάζουν πλευρά στο τέλος των σετ. Σήμερα το «Δημήτριος Τόφαλος» δεν διατίθεται για προπόνηση, όμως οι αθλητές θα μπορούν να προθερμαίνονται καθημερινά από αύριο και σε αίθουσα του γυμναστηρίου, που χρησιμοποιείται για την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα των αγώνων και της προθέρμανσης (στο προθερμαντήριο), όπως βέβαια και το αγωνιστικό ιατρικό πρωτόκολλο, που έφτιαξε η ομοσπονδία και ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για το πολύ σημαντικό κομμάτι των μέτρων προστασίας η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπενθυμίζει ότι «όλοι οι εισερχόμενοι στην αίθουσα των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα φέρουνμαζί τους και θα επιδεικνύουν κατά τον έλεγχο, δήλωση αρνητικού τεστ. Πριν από τους αγώνες δύνανται να έχουν υποβληθεί ΜΟΝΟ σε μοριακό έλεγχο (RT-PCR) 24-48 ώρες ή σε άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ