Για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ψάρρα

Για 6η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ψάρρα

Η 47χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά του προ-ολυμπιακού αγώνα, που διεξήχθη στο Παρίσι, και εξασφάλισε ένα από τα πέντε τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Την έκτη διαδοχική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισε η Ευαγγελία Ψάρρα. Η 47χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά του προ-ολυμπιακού αγώνα, που διεξήχθη στο Παρίσι, και εξασφάλισε ένα από τα πέντε τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Η Ψάρρα πέρασε bye τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια νίκησε διαδοχικά με 6-2 την Ινίγκα Τιμινσκιένε από τη Λιθουανία, τη Σιμόνε Γκέρστερ από την Ελβετία και την Γκαμπριέλε Μόνικα Μπιντάουρε από τις Φιλιππίνες. Στον κρίσιμο προημιτελικό, η πολύπειρη πρωταθλήτρια επικράτησε της Αλίνα Ιλιάσοβα από το Καζακστάν, επίσης με 6-2, και πανηγύρισε την πρόκριση. Ακολούθως, η Ψάρρα έχασε 6-2 από τη Ρουμάνα Μανταλίνα Αμαϊστροάιε και 7-3 από την Τσέχα Μαρί Χοράτσκοβα και κατέλαβε την τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας σημείωσε και ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς ισοφάρισε την Αγη Κασούμη και τον Τάσο Μππουντούρη, στη λίστα με τις περισσότερες Ολυμπιακές συμμετοχές. Στο ρεκόρ αυτό στάθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο συγχαρητήριο μήνυμά του στο twitter: «Η Ευαγγελία Ψάρρα πήρε στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι το εισιτήριο για Τόκιο & ετοιμάζει βαλίτσες για την 6η της Ολυμπιάδα! Πίστη, επιμονή, δουλειά & ένα απίστευτο ρεκόρ, ισοφαρίζει την Κασούμη & τον Μπουντούρη σε Ολυμπιακές συμμετοχές. Μπράβο Ευαγγελία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ