Σκυταλοδρομία αγάπης από την ΓΓΑ και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες

Σκυταλοδρομία αγάπης από την ΓΓΑ και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες

Μια διαφορετική σκυταλοδρομία, με την ελπίδα για μια σκυταλοδρομία αιμοδοσίας από τους Έλληνες πολίτες έλαβε χώρα στους Θρακομακεδόνες. Οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες έτρεξαν στη σκυταλοδρομία αγάπης στέλνοντας μήνυμα: «Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης» κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018. Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, […]

Μια διαφορετική σκυταλοδρομία, με την ελπίδα για μια σκυταλοδρομία αιμοδοσίας από τους Έλληνες πολίτες έλαβε χώρα στους Θρακομακεδόνες. Οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες έτρεξαν στη σκυταλοδρομία αγάπης στέλνοντας μήνυμα: «Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης» κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018. Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, αθλητές που έχουν δοξάσει την Ελλάδα ένωσαν τις δυνάμεις με το «νέο αίμα» της χώρας μας, τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών. Με στόχο; Τι άλλο; Την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη πολλών συνανθρώπων μας για αίμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Οι Ολυμπιονίκες αμέσως ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση να λάβουμε και εμείς μέρος στις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντη αιμοδότη. Εμείς πρώτοι οφείλουμε να είμαστε το παράδειγμα για όλον τον κόσμο για κάτι τόσο σημαντικό και ζωτικής σημασίας όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Θα συμμετέχουμε σε όλες τις επόμενες δράσεις που θα γίνουν σε 12 διαφορετικές πόλεις της χώρας μας, με κορύφωση την 14η Ιουνίου, κατά την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη».

Εκ μέρους του ΣΕΟ συμμετείχαν οι Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Ζυγούρη, Δημήτρης Καφφάτος, Γεωργία Ελληνάκη, Βασίλης Κουρνέτας και Μαρία Λουϊζα Βρύωνη, καθώς και ο Παραολυμπιονίκης, Παύλος Μάμαλος. Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, εκεί ήταν η Μαρίνα Τουτουντζή.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη, του πρωτοπόρου επιστήμονα, του οποίου το έργο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο στην οργάνωση του συστήματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας μας. Για τη ζωή και το έργο του μίλησε ο επιστημονικός Διευθυντής του ΕΚΕΑ, Κώστας Σταμούλης.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ.α. Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοπετάλιο και Bloodsharing θα μίλησαν για το έργο τους, ενώ μουσική έπαιξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να «απλώνει το χέρι» στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για την προώθηση σειράς συντονισμένων σχετικών ενεργειών στο χώρο του αθλητισμού. Το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ ΓΓΑ και ΕΚΕΑ υπεγράφη στις 27 Ιουνίου 2017. Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη από σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν με αρωγούς την ΕΟΕ, την ΕΠΟ, τη Super League και τον ΕΣΑΚΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ