Πρεμιέρα στο Μπακού για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης

Πρεμιέρα στο Μπακού για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης

Οι Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (15-18/03) όπου και θα παρουσιάσουν τα νέα τους προγράμματα.

Από το Μπακού θα ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά η νέα αγωνιστική σεζόν για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στο παγκόσμιο κύπελλο AGF Trophy Cup, από την Πέμπτη (15/03) έως και την Κυριακή (18/03).

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα αγωνιστούν με το εθνόσημο έξι αθλητές (Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης) και δύο αθλήτριες (Ιωάννα Ξουλόγη, Εβελίνα Μάγια), που αναχωρούν σήμερα (Τρίτη 13/03) για τον προορισμό τους, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό, Κώστα Χατζηζήση και τους διεθνείς κριτές Σταύρο Γαλερό, Ιουλία Παλαμάρα.

Οι Έλληνες πρωταθλητές, που και πέρσι είχαν κάνει τα διεθνή αποκαλυπτήριά τους στο ίδιο στάδιο, θα παρουσιάσουν τα ανανεωμένα προγράμματά τους στην αφετηρία μίας χρονιάς κατά την οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν σε αρκετά όργανα ο καθένας, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου (Ντόχα, 25 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου). Κάτι τέτοιο θα δώσει στις Εθνικές το δικαίωμα εκπροσώπησης με πλήρεις ομάδες στο αντίστοιχο παγκόσμιο του 2019, που θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους άνδρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στο Μπακού στους κρίκους, όπου παραμένει αήττητος από τον Απρίλιο του 2016, παράλληλα όμως έχει δηλωθεί και στις ασκήσεις εδάφους. Παρών στους κρίκους θα είναι επίσης ο φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο Βλάσης Μάρας θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από 11 μήνες. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στην κατηγορία των γυναικών, η πρωτοεμφανιζόμενη Εβελίνα Μάγια θα παρουσιάσει προγράμματα σε τρία όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), περίπου δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 16 της χρόνια, ενώ η έμπειρη Ιωάννα Ξουλόγη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δοκό και το έδαφος.

Στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες) από 23 χώρες.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί έναν αγώνα ενόργανης ενταγμένο στην σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, όπου θα φιλοξενηθεί επίσης το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-εφήβων του 2020 και από την οποία προέρχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Φαρίντ Γκαγίμποφ.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 15 Μαρτίου

10:00 – 17:30: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Τανταλίδης, Πετρούνιας), Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα (-), Ασύμμετροι ζυγοί (Μάγια)

Παρασκευή 16 Μαρτίου

10:00 – 17:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα (-), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Μονόζυγο (Μάρας, Ηλιόπουλος)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Ξουλόγη, Μάγια), Έδαφος (Ξουλόγη, Μάγια)

Σάββατο 17 Μαρτίου

10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 18 Μαρτίου

10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ