Ιταλός πυγμάχος αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία λόγω ναζιστικών τατουάζ

Ιταλός πυγμάχος αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία λόγω ναζιστικών τατουάζ

Την αποβολή ενός πυγμάχου λόγω των ναζιστικών τατουάζ του, έκανε γνωστή η Ιταλική Ομοσπονδία.

Ένας Ιταλός πυγμάχος αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της χώρας του, εξαιτίας των τατουάζ του με ναζιστικά σύμβολα.

Τα τατουάζ του 28χρονου, Μικέλε Μπρόιλι, καταγγέλθηκαν από πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον αγώνα που έδωσε -και έχασε- το περασμένο Σάββατο στην Τεργέστη για την διεκδίκηση του τίτλου του Ιταλού πρωταθλητή στην κατηγορία των υπερελαφρών βαρών.

Ο αντίπαλός του, Χασάν Νουρντίν, ο οποίος είναι Μαροκινός μετανάστης, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό», όπως και για τους «ρωμαϊκούς χαιρετισμούς του» στις κερκίδες.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η οποία θεωρεί «απαράδεκτο» που επετράπη στον πυγμάχο να μπει στο ρινγκ με αυτά τα τατουάζ, ο Ιταλός είχε πολλά «ναζιστικά σύμβολα» στο στήθος του.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που συνεδρίασε σήμερα (23/9), αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ