Πινγκ Πονγκ – Τα αναπτυξιακά τουρνουά ξανά στη …σκηνή, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη

Πινγκ Πονγκ – Τα αναπτυξιακά τουρνουά ξανά στη …σκηνή, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη

Ξεχωριστό αυτό το Σαββατοκύριακο για την ελληνική ομοσπονδία και τους μικρούς σε ηλικία αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην Κοζάνη και το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης επανέρχονται στο αγωνιστικό προσκήνιο τα αναπτυξιακά τουρνουά.

Επιστρέφει ο θεσμός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο οποίος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα τις τελευταίες δύο σεζόν από την πανδημία covid-19 και έλειψε αφάνταστα από τους νεαρούς αθλητές. Το 4o αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Κοζάνης κάνει την αρχή για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και σηματοδοτεί την επανεμφάνιση αυτών των τουρνουά μετά από σχεδόν 20 μήνες.

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου του 2020 είχε γίνει το τελευταίο στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και τώρα έρχεται η Κοζάνη να το φιλοξενήσει με πολύ καλές συνθήκες και μία μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Με την ελπίδα ότι δεν θα παρουσιαστεί άλλη στιγμή με ακυρώσεις ή αναβολές λοιπόν, 121 παιδιά από 35 σωματεία της χώρας θα ξαναπιάσουν με μεγάλη χαρά τις θέσεις τους στα τραπέζια και θ’ απολαύσουν παιχνίδια. Το τουρνουά διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης και τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης. Επιτρέπεται η παρουσία θεατών και οι αγώνες γίνονται με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Η μακεδονική πόλη επρόκειτο να κάνει την αρχή των όπεν και στην περσινή αγωνιστική χρονιά, αλλά δεν εμφάνιζε καλή επιδημιολογική εικόνα και οδηγήθηκε αναγκαστικά στη ματαίωση. Λίγο χρονικό διάστημα μετά αποφασίστηκε το γενικό lockdown λόγω κορωνοϊού με τις γνωστές συνέπειες…

Τα 121 παιδιά, που έχουν μπει στα γκρουπ, χωρίζονται σε 15 εφήβους, 12 νεάνιδες, 51 παίδες, 14 κορασίδες και 29 παμπαίδες. Εκτός φυσικά από τον τοπικό ΣΕΑ Κοζάνης, στο τουρνουά θα εμφανίσουν αθλητές κι αθλήτριες σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Κορινθίας, της Αλεξανδρούπολης, της Φλώρινας, των Χανίων, της Ορεστιάδας και της Χίου.

Θα γίνουν πέντε ηλικιακές κατηγορίες και ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι πολλά από τα πρώτα ονόματα των αντίστοιχων πινάκων αξιολόγησης. Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Χρυσή Φωτιάδου και η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου στους παίδες, η Αλεξία Μάλο και η Γεωργία Σπανού στις κορασίδες, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους παμπαίδες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 09:40 με τους ομίλους των παίδων. Σταδιακά θ’ ακολουθήσουν οι όμιλοι στις υπόλοιπες τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και το τελευταίο ωράριο της ημέρας είναι στις 18:40 με νοκ άουτ ματς των κορασίδων. Την Κυριακή η έναρξη γίνεται στις 09:00, ενώ οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 16:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ