Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 – Με το απόλυτο των επιτυχιών στη 16άδα του απλού ο Σγουρόπουλος

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 – Με το απόλυτο των επιτυχιών στη 16άδα του απλού ο Σγουρόπουλος

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος τα παιχνίδια του στο στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης U21, που συνεχίζεται για τρίτη μέρα στο Σπα του Βελγίου.

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος τα παιχνίδια του στο στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης U21, που συνεχίζεται για τρίτη μέρα στο Σπα του Βελγίου. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής επιβλήθηκε με 4-0 σετ του Ολλανδού Γκαμπριέλιους Καμάρα κι έτσι κατέκτησε με το απόλυτο των επιτυχιών την πρωτιά στο 3ο γκρουπ.

Ήταν επικεφαλής σε αυτό, ως 3ο φαβορί του απλού, επιβεβαίωσε τη θέση του με πειστικές εμφανίσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά και στους τρεις αγώνες έχασε μόνο δύο σετ. Συνεχίζει αύριο με στόχο το μετάλλιο και η κλήρωση στον γύρο των «16» τον έφερε αντιμέτωπο με τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι, που πήρε τη 2η θέση στο 4ο γκρουπ. Στις 12:00 Ελλάδας αρχίζει ο αγώνας, γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω του ETTUTV (Spa | Table 2).

Στο απλό των Νέων γυναικών η Ελισάβετ Τέρπου δεν κατάφερε να πάρει κάτι ουσιαστικό στο 7ο γκρουπ. Χωρίς ελπίδες πρόκρισης έχασε το μεσημέρι και στον τρίτο αγώνα της από τη Σέρβα Τιγιάνα Γιόκιτς (4-2 σετ), πάντως μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι πέτυχε τον βασικό στόχο της πρόκρισης από το στάδιο 1 και ότι στάθηκε καλά απέναντι σε πολύ δυνατές αθλήτριες στο στάδιο 2.

Το απόγευμα θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος αρχίζει την προσπάθειά του και στο διπλό Νέων ανδρών με συμπαίκτη τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, που παρεμπιπτόντως υπέστη απρόσμενο αποκλεισμό στο απλό.

Ο πρωταθλητής μας είχε εξασφαλίσει από χτες την πρόκριση στο στάδιο 3 του απλού χάρη στις δύο νίκες του. Για το γόητρο, όπως και για να μείνει απόλυτα «ζεστός» για τη συνέχεια ήθελε να τελειώσει τον όμιλο με μία ακόμα νίκη και τα κατάφερε. Παίζοντας με καλό ρυθμό έφτασε σχετικά εύκολα στο 4-0 επί του Ολλανδού Γκαμπριέλιους Καμάρα, ο οποίος ήταν νούμερο 56 στα seeding του αγωνίσματος (11-8, 11-8, 11-6, 11-6).

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή αναδείχτηκε νικητής του 3ου γκρουπ με 3 στα 3, εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μπαίνει γερά στο ταμπλό της τελικής 16άδας. Στην επόμενη φάση τον ακολούθησε από τον όμιλό του ο Ρώσος Μαξίμ Γκρέμπνεφ, ο οποίος στον καθοριστικό αγώνα νίκησε το μεσημέρι τον Νορβηγό Μπόγκαρ Χάουγκ με 4-0 (11-1, 11-9, 11-6 11-4).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Σγουρόπουλος 6

2. Γκρέμπνεφ 5

—————————————-

3. Χάουγκ 4

4. Καμάρα 3

Ο Σγουρόπουλος είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό. Αν νικήσει τον Ρόσι τότε στα προημιτελικά του Σαββάτου θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή από τον αγώνα του Γάλλου Μπαστιέν Ρεμπέρ με τον Βέλγο Όλαφ Κοζολότσκι. Πρώτο φαβορί έγινε πια ο Ρώσος (συμπαίκτης του στη Νόι Ουλμ) Λεβ Κάτσμαν επειδή στο 1ο γκρουπ του σταδίου 2 πήρε την πρωτιά από τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα.

Στο απλό Νέων γυναικών η Τέρπου (νούμερο 27 στα seeding του αγωνίσματος) ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Σπα με ήττα 4-2 σετ από τη Σέρβα Τιγιάνα Γιόκιτς (Νο 7). Στην 3η αγωνιστική του 7ου γκρουπ, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο αθλήτριες, η 21χρονη διεθνής πίεσε και το νούμερο 7 του απλού, όπως έκανε και χτες με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να κρατήσει την απαιτούμενη σταθερότητα στην απόδοσή της με συνέπεια να πάρει τον έλεγχο η Γιόκιτς και να φτάσει στη νίκη (10-12, 11-9, 7-11, 6-11, 12-10, 3-11).

Το άλλο σημερινό ματς του γκρουπ αφορούσε στην πρωτιά. Η Άννα Βέγκρζιν από την Πολωνία έκαμψε τη Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία με 4-3 σετ (8-11, 11-5, 11-13, 11-7, 11-7, 7-11, 11-6) και οι δυο τους κατέλαβαν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα περνώντας στο στάδιο 3.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Βέγκρζιν 6

2. Αράποβιτς 5

———————————–

3. Γιόκιτς 4

4. Τέρπου 3

* Σούπερ έκπληξη στο στάδιο 2 του απλού Νέων ανδρών αποτέλεσε ο αποκλεισμός του πρωταθλητή Ευρώπης της περσινής χρονιάς και 4ου φαβορί φέτος Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Ο αριστερόχειρας Ρώσος, που είναι και συμπαίκτης του Σγουρόπουλου στο διπλό Νέων ανδρών, γνώρισε την Πέμπτη δύο ήττες στο 4ο γκρουπ και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα αποκλείστηκε άμεσα από τη 16άδα! Πριν από 1,5 μήνα τον θαυμάσαμε να φτάνει με την εθνική Ρωσίας στον τελικό του ομαδικού ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την Πέμπτη έχασε με 4-2 σετ από τον Γάλλο Ιρβίν Μπερτρά (κι από 2-0 σετ μπροστά), μετά με 4-3 σετ από τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι (και το σκληρό 9-11 στο φινάλε) και τέλος η υπεράσπιση του τίτλου… Σήμερα μάλιστα, χωρίς το κίνητρο της πρόκρισης, ηττήθηκε και από τον Σλοβάκο Άνταμ Κλάιμπερ με 4-3 και κατετάγη τελευταίος…

* Εκπλήξεις είχαμε και στις γυναίκες, όπου, πέρα από τη Γιόκιτς, που ήταν στο γκρουπ της Τέρπου, έμειναν έξω από τη συνέχεια άλλες τέσσερις επικεφαλής ομίλων! Το 3ο φαβορί των αγώνων, η Σλοβάκα Τατιάνα Κουκούλκοβα, το νούμερο 4, η Τουρκάλα Οζγκέ Γιλμάζ, το νούμερο 6, η Ρωσίδα Αναστασία Κόλις και το νούμερο 8, η Σλοβάκα Νικολέτα Πουκοβάνοβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ