Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 – Σιγούρεψε θέση στα μετάλλια ο Σγουρόπουλος!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 – Σιγούρεψε θέση στα μετάλλια ο Σγουρόπουλος!

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε θέση στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21, που γίνεται στο Σπα του Βελγίου!

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε θέση στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21, που γίνεται στο Σπα του Βελγίου!

Με τον αέρα του σταθερού πρωταγωνιστή σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις των νεαρών ηλικιών την τελευταία 5ετία. Με καταπληκτικό ρυθμό, δυνατή συγκέντρωση και τρομερή ποιότητα το νούμερο 3 των αγώνων απέκλεισε στην 8άδα και τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ (Νο 5) με 4-1 σετ. Μπήκε στα αυριανά ημιτελικά και καθώς δεν υπάρχει παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 γράφει και πάλι ιστορία ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών. Μετά από τους τρεις σερί ευρωπαϊκούς τίτλους (δύο ως έφηβος και μία ως Νέος άνδρας) δοξάζει και πάλι τα ελληνικά χρώματα.

Θα τελειώσει σίγουρα επιτυχώς την παρουσία του στις νεαρές κατηγορίες και το μόνο ερώτημα, που θ’ απαντηθεί την Κυριακή, είναι ποιο χρώμα θα έχει το μετάλλιο. Θέλει και αξίζει ένα ακόμα χρυσό στον συγκεκριμένο θεσμό και θα τα δώσει όλα για να τα καταφέρει. Στην 4άδα αντιμετωπίζει αύριο στις 12:40 Ελλάδας στο τραπέζι 1 τον Ρώσο (συμπάικτη του στη Νόι Ουλμ) Λεβ Κάτσμαν, ο οποίος στα προημιτελικά ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο του Γερμανού Φάνμπο Μενγκ με 4-2. Τα σετ του αγώνα με τον Ρεμπέρ ήταν 6-11, 11-8, 11-9, 11-8 και 11-4. Στον άλλο ημιτελικό συγκρούονται ο Ρώσος Μαξίμ Γκρέμπνεφ με τον Γάλλο Ιρνβίν Μπερτρά.

Μετά τη σπουδαία νίκη με ανατροπή απέναντι στον Ιταλό Κάρλο Ρόσι, ο Σγουρόπουλος τόνωσε ακόμα πιο πολύ την ήδη υψηλή αυτοπεποίθησή του. Και είναι βέβαιο, ότι και αυτό τον βοήθησε στην πορεία της αναμέτρησης με τον αριστερόχειρα Γάλλο. Διότι υστέρησε στο 1ο σετ, αλλά μετά δεν… πιανότανε. Ήταν τρομερά αποτελεσματικός και είχε τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, όπως στο 3ο σετ όπου γύρισε την κατάσταση! Πανηγύρισε τη νίκη με 4-1, θα είναι στα μετάλλια για 4η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2017 έως σήμερα και σαφώς είναι ικανός να φτάσει σε έναν ακόμα τίτλο, σε έναν ακόμα θρίαμβο!

Ο αγώνας έγινε στο τραπέζι 4 και δεν είχε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Ο Ρεμπέρ έκανε πολύ καλή αρχή, δημιούργησε διαφορά και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Στο 2ο σετ ο Σγουρόπουλος βρήκε ρυθμό κι έκανε το δικό του σερί τεσσάρων πόντων στο 3-3. Μετά πήγε στο 9-5 και διατήρησε καλή συγκέντρωση όταν ο αντίπαλος έφτασε στον πόντο για να επικρατήσει με 11-8.

Κανένας από τους δύο αθλητές δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ στο μεγαλύτερο κομμάτι του 3ου σετ. Ο Ρεμπέρ έφτασε κάποια στιγμή στο 9-6, αλλά ο Ελευσίνιος άσος δεν πτοήθηκε. Παίζοντας εξαιρετικά και με το σερβίς ισοφάρισε σε 9-9 κι όταν τα σερβίς πήγαν στον Γάλλο έκανε ιδανικό παιχνίδι. Με σταθερότητα και πολύ καλές επιλογές πήρε τους δύο πόντους, που χρειαζόταν και το προβάδισμα.

Στο 4ο σετ αντέδρασε εξαιρετικά στο αρχικό 1-3 και με πολύ καλή επίθεση και ποιοτικό σερβίς βρέθηκε στο +2 (6-4). Ο Ρεμπέρ ισοφάρισε, πήρε και τα σερβίς στο 8-8 όμως ο Σγουρόπουλος ήταν και πάλι άψογος στην πρώτη μπάλα για να κάνει τελικά το 3-1 με σερί τριών πόντων. Πλέον είχε και σοβαρό ψυχολογικό προβάδισμα. Έκανε σούπερ ξεκίνημα με 3-0 και κυριάρχησε. Πήγε στο 7-1 και τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει (6-11, 11-8, 11-9, 11-8, 11-4).

Ο 21χρονος Μπαστιέν Ρεμπέρ έχει πάρει μέρος σε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα νέων, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018, όπου πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού. Ο Σγουρόπουλος μάλιστα, ήταν εκείνος, ο οποίος τον απέκλεισε στο Μπουένος Άιρες με 4-2 σετ. Ο πρωταθλητής μας τον είχε συναντήσει και το 2014 στο όπεν παίδων στην Μπρατισλάβα και στο πλαίσιο του αγωνίσματος του ομαδικού είχε επικρατήσει με 3-0 σετ.

Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις ο Γάλλος ήταν νικητής το 2017 στο απλό νέων στο γαλλικό όπεν του ITTF Junior Circuit και την ίδια χρονιά 2ος στο ίδιο αγώνισμα στα αντίστοιχα τουρνουά του Βελγίου και της Πολωνίας. Επίσης, σε επίπεδο ITTF Challenge κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία U21 το 2019 στη Σλοβενία και τη Σερβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ