Σγουρόπουλος – «Πανευτυχής που έκλεισα με δεύτερο τίτλο την παρουσία μου στην κατηγορία U21»

Σγουρόπουλος – «Πανευτυχής που έκλεισα με δεύτερο τίτλο την παρουσία μου στην κατηγορία U21»

Είναι πάντοτε ψύχραιμος στις αντιδράσεις του αλλά δεν γινόταν να κρύψει ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια με τον νέο ευρωπαϊκό τίτλο του.

Είναι πάντοτε ψύχραιμος στις αντιδράσεις του αλλά δεν γινόταν να κρύψει ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια με τον νέο ευρωπαϊκό τίτλο του. Έγινε άλλωστε, ο μοναδικός με δύο πρωτιές στο απλό στην 5χρονη ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων U21. Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Σπα ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε ευτυχής που έκλεισε ιδανικά την παρουσία του σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία και αφιέρωσε την επιτυχία πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που κλείνω την τελευταία μου χρονιά στους Νέους άνδρες με αυτό το χρυσό μετάλλιο. Το ήθελα πολύ. αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά μου. Θέλω να το μοιραστώ επίσης με τον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή, που είναι κοντά μου συνέχεια, με έχει βοηθήσει και θα με βοηθάει πάντα, όπως επίσης με όλο τον κόσμο που πίστεψε σε μένα και με υποστήριζε». Για την εικόνα των δύο σημερινών αγώνων με τους Ρώσους Κάτσμαν και Γκρέμπνεφ ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε: «Για τον ημιτελικό θα πω ότι ένιωθα πίεση από την αρχή και όταν βρέθηκα πίσω με 3-0 μεγάλωσε. Σκέφτηκα όμως ότι πρέπει να κάνω μια τελευταία προσπάθεια και ό,τι γίνει. Μου βγήκε το παιχνίδι, πίστεψα πιο πολύ κι έγινε η ανατροπή. Ο τελικός είχε άλλη εξέλιξη. Είχα θετική σκέψη όλη την ώρα και όταν πήγα πάλι στο 7ο σετ είπα ότι «το πιο σημαντικό είναι να τα δώσω όλα και να έχω την απαιτούμενη ψυχραιμία». Πάντα πρέπει να κρατάμε την ηρεμία σε αυτές τις στιγμές σαν να είμαστε στα πρώτα σετ του αγώνα». Γελώντας δε, ο Σγουρόπουλος πρόσθεσε με νόημα: «Πράγματι είμαι πολύ αποδοτικός στο 3-3, μου βγαίνει σε καλό, αλλά να μην πούμε ότι το… προτιμώ κιόλας στους τελικούς. Απλά ξέρω ότι πρέπει πάντα να παλεύω το ίδιο σε κάθε σετ, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο»

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Σγουρόπουλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, τόνισε: «Είμαστε πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Με τέσσερα χρυσά σε πέντε χρόνια ο Γιάννης είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης. Έγινε και ο μοναδικός με δύο τίτλους στον θεσμό. Συνεχίζουμε δυνατά, αυτές οι επιτυχίες μάς δίνουν κουράγιο για το μέλλον του ελληνικού πινγκ πονγκ, για όλα τα παιδιά, που προσπαθούν να εξελιχθούν κι έχουν όνειρα». Όσο για τις νίκες με 4-3 σετ σε ημιτελικούς και τελικούς όλα αυτά τα χρόνια στις νεαρές ηλικίες είπε χαρακτηριστικά: «Τον λένε εφτάψυχο τον Γιάννη στο εξωτερικό. Ότι δεν λυγίζει με τίποτα και πώς θα βρει τον τρόπο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να βγει νικητής. Έχουμε και πολύ καλή χημεία με τον Γιάννη κι αυτό βγαίνει και όταν οι αγώνες φτάνουν σε αυτό το σημείο. Είμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και οι αντίπαλοι δεν μπορούν να μας κερδίσουν, δεν μπορούν να βρουν λύσεις ούτε στο πλέον ψυχοφθόρο σετ».

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Τον Σγουρόπουλο και τον προπονητή του συνεχάρη λίγη ώρα μετά τον τελικό ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Κ21 Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο Πρωταθλητής μας στο πινγκ πονγκ επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως το ’17, το ’18 και το ’19, στις ηλικιακές κατηγορίες του. Μπράβο, Γιάννη, μπράβο και στον προπονητή του Κώστα Βατσακλή».

Το «χρυσό» δίδυμο στο Σπα έρχεται στην Αθήνα αύριο στις 15:45 με την πτήση 621 της Aegean από τις Βρυξέλλες. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ