Επέστρεψε με ακόμη πιο ισχυρά κίνητρα ο πρωταθλητής Ευρώπης U21 Γιάννης Σγουρόπουλος (vid)

Επέστρεψε με ακόμη πιο ισχυρά κίνητρα ο πρωταθλητής Ευρώπης U21 Γιάννης Σγουρόπουλος (vid)

Με πλατιά χαμόγελα και ακόμη πιο γερά κίνητρα να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για νέες διακρίσεις στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Under 21 Γιάννης Σγουρόπουλος.

Περίπου ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τροπαίου του στις νεαρές ηλικίες κι έχοντας πάρει τις απαραίτητες πρώτες ανάσες στο Βέλγιο μετά τα συγκλονιστικά ματς της Κυριακής με τους Ρώσους πρωταθλητές Λεβ Κάτσμαν και Μαξίμ Γκρέμπνεφ, ο θρυλικός πλέον, άσος, γύρισε στη βάση του και βάζει πλώρη για τις επόμενες προκλήσεις.

Μαζί του και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, επίσης σε μία πολύ γνώριμη εικόνα, αφού όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στον αθλητή στην προετοιμασία του και στην καθοδήγηση για τις κορυφαίες στιγμές του.

Το «χρυσό» δίδυμο έφτασε στην Ελλάδα με πτήση της Aegean από τις Βρυξέλλες και η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων από πρακτορεία είναι ένα ακόμα σημάδι για την απήχηση, που είχε ο νέος ευρωπαϊκός τίτλος του Σγουρόπουλου και στο φίλαθλο κοινό της χώρας μας.

Τον κορυφαίο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού σε επίπεδο νεαρών ηλικιών υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο πατέρας του Νίκος, ο οποίος ήταν διεθνής αθλητής και πρωταθλητής Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Εκ μέρους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν στην άφιξη του Σγουρόπουλου το γραφείο Τύπου, ενώ είχε ξεχωριστή σημασία η παρουσία του νεαρού αθλητή Απόστολου Κολλιού, ο οποίος θέλησε να χειροκροτήσει και να συγχαρεί από κοντά «έναν απίστευτο παίκτη, που μας έχει κάνει περήφανους με τα επιτεύγματά του και μας έχει χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις, που κανένας δεν ξέρει αν θα ξαναζήσουμε στο μέλλον».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και η κάμερα για τη WEB TV της ομοσπονδίας. Μίλησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Κώστας Βατσακλής και ο Νίκος Σγουρόπουλος. Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο youtube και είναι στο λινκ Η άφιξη του πρωταθλητή Ευρώπης U21 Γιάννη Σγουρόπουλου 15/11/2021. Ο ρέκορντμαν πια των ευρωπαϊκών τίτλων του απλού στις νεαρές ηλικίες, αφού εκδήλωσε τη μεγάλη χαρά του για το ιδανικό φινάλε στην κατηγορία των Νέων ανδρών, τόνισε: «Ολοκληρώνω μία πολύχρονη διαδρομή, που δεν ήταν καθόλου εύκολη όσον αφορά στις δυσκολίες των προπονήσεων, τους κόπους και τις στερήσεις, αλλά ήρθε αυτή η νέα επιβράβευση να δικαιώσει τις προσπάθειες τις δικές μου και όσων με στηρίζουν και να μου δώσει νέα κίνητρα για την περαιτέρω εξέλιξή μου. Θέλω να διακριθώ και στη ανδρική κατηγορία, ενώ το μεγάλο μου όνειρο είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Κώστας Βατσακλής επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι κάτι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Γιάννης, τί άλλο να προσδοκώ ως προπονητής. Δεν το πίστευα στην αρχή για να είμαι ειλικρινής, αλλά ο αθλητής απέδιδε πολύ καλά και όσο προχωρούσε στη διοργάνωση τόσο πίστευε στο χρυσό. Ανεβαίνει επίπεδο πια στην ανδρική κατηγορία, είναι σαφές ότι μπορεί κι εκεί να διακριθεί, αλλά θέλει περισσότερη στήριξη και από την Πολιτεία». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε στο Σπα και τη δική του εντυπωσιακή πορεία στο τιμόνι της εθνικής ανδρών, καθώς στις ιστορικές επιτυχίες του Σγουρόπουλου έχουν προηγηθεί πρωτοφανείς διακρίσεις σε μεγάλα πρωταθλήματα από την εθνική ομάδα (ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), τον Κρεάνγκα (χρυσό στο Ευρωπαϊκό Τοπ 12) και τον Γκιώνη (δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δύο τίτλοι σε τουρνουά Challenge κι ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό Τοπ 16).

Ο Νίκος Σγουρόπουλος ομολόγησε ότι ναι μεν έχει ξαναζήσει αυτές τις στιγμές ως πατέρας «αλλά κάθε ευρωπαϊκός τίτλος είναι διαφορετικός και δίνει τεράστια χαρά και περηφάνια». Μίλησε για τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης και του ίδιου με τον Γιάννη στη μικρή ηλικία του τελευταίου και υπογράμμισε ότι πλέον ονειρεύεται για τον γιο του ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ή και Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ