Κλείσιμο
Con-Troll: Προπόνηση στα πέναλτι κάνουν καθημερινά οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διοίκηση και αθλητές συζήτησαν για το μέλλον της Ιστιοπλοΐας

Διοίκηση και αθλητές συζήτησαν για το μέλλον της Ιστιοπλοΐας | to10.gr
23/11/2021 21:47

Την πρώτη συγκέντρωση όλων των ιστιοπλόων των Εθνικών ομάδων στις Ολυμπιακές κατηγορίες, όπως προέκυψαν από τα πανελλήνια πρωταθλήματα στην 30ή «Athens International Sailing Week 2021», διοργάνωσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΙΟ, ενώ οι αθλητές/αθλήτριες από την Περιφέρεια συμμετείχαν διαδικτυακά.

Την πρώτη συγκέντρωση όλων των ιστιοπλόων των Εθνικών ομάδων στις Ολυμπιακές κατηγορίες, όπως προέκυψαν από τα πανελλήνια πρωταθλήματα στην 30ή «Athens International Sailing Week 2021», διοργάνωσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΙΟ, ενώ οι αθλητές/αθλήτριες από την Περιφέρεια συμμετείχαν διαδικτυακά.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν όλοι οι ιστιοπλόοι: από τους 16άρηδες μέχρι τους μεγαλύτερους, όπως ο Παναγιώτης Καμπουρίδης στα 49er, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης στα Nacra 17, η Μαρία Βλάχου στα Λέιζερ Ράντιαλ και ο Αντώνης Μπουγιούρης στα Λέιζερ Στάνταρντ.

Οι «παλιότεροι» περιέγραψαν τις εμπειρίες τους για την πληρέστερη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και προέτρεψαν τους νέους να δουλεύουν πολύ σκληρά, αλλά να έχουν υπομονή τονίζοντάς τους ότι «απαιτούνται χιλιάδες ώρες προπόνησης στο νερό».

Όλοι οι αθλητές αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα και υπογράμμισαν ότι θα τους βοηθήσει η κοινή προπόνηση με ξένες ομάδες, ενώ συμφώνησαν ότι το ιδανικό θα είναι όλο και περισσότεροι ιστιοπλόοι από το εξωτερικό να έρχονται για προετοιμασία και καμπ στο «Athens International Sailing Center», στη ναυταθλητική μαρίνα του δήμου Καλλιθέας.

Ομοσπονδία ανακοίνωσε στους ιστιοπλόους των Εθνικών ομάδων ότι τον Δεκέμβριο θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και αργότερα θα διεξαχθούν σεμινάρια κανονισμών. Ταυτόχρονα, θα τους δοθεί πρόγραμμα εκγύμνασης και οτιδήποτε χρειαστούν για την καλύτερη δυνατή προπόνησή τους.

Αυτό, άλλωστε, που τονίστηκε ήταν ότι εκτός από τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα, και για να γίνει αυτό όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων θα πρέπει να λειτουργούν ως μια ενιαία ομάδα που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την κοινή προσπάθεια.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Διοίκηση και αθλητές συζήτησαν για το μέλλον της Ιστιοπλοΐας