Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών – Φυσιολογικός αποκλεισμός για Τόλιου στον 1ο γύρο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών – Φυσιολογικός αποκλεισμός για Τόλιου στον 1ο γύρο

Τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων γνώρισε η Κατερίνα Τόλιου.

Αποκλεισμό με φυσιολογική ήττα 4-0 σετ από κορυφαία αθλήτρια της αμερικανικής ηπείρου, την Αντριάνα Ντίαζ, η οποία είναι νούμερο 14 στα seeding του απλού γυναικών. Ο αγώνας ήταν στο πρόγραμμα της πρεμιέρας της κορυφαίας διοργάνωσης, στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έγινε το βράδυ για την Ελλάδα και μεσημέρι σε τοπική ώρα. Η Τόλιου προσπάθησε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, όμως λόγω και της ποιότητας της αντιπάλου δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Κρατάει βεβαίως την εμπειρία, τα συμπεράσματα από ένα πολύ χρήσιμο τεστ κόντρα σε εξαιρετική αθλήτρια, που δεν προέρχεται από την Ευρώπη ή την Ασία και το γεγονός ότι δικαιωματικά έδωσε το «παρών» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Η Ντίαζ από το Πουέρτο Ρίκο μπήκε από την αρχή πολύ καλά στο ματς κι έδειξε ικανότητες απέναντι στην άμυνα. Είχε σταθερότητα και αρκετές επιθετικές επιλογές, αντίθετα η Τόλιου (νούμερο 145 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει και ήρθε εύκολα η ήττα (3-11, 7-11, 5-11, 3-11). Θυμίζουμε ότι και στο απλό εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα, οι Έλληνες εκπρόσωποι στο Χιούστον δεν μετέχουν στα διπλά, συνεπώς η Τόλιου ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία της και τώρα υπάρχει μπροστά το ματς του Γιάννη Σγουρόπουλου για τον 1ο γύρο. Στις 03:20 τα ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας (19:20 τοπική) συναντά τον σπουδαίο Κορεάτη Λι Σανγκσού στο τραπέζι 9 (ζωντανά στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=WwM-rvvBfn8).

Η γεννημένη το 2000 Αντριάνα Ντίαζ είναι σήμερα στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών, η καλύτερη θέση που έχει εμφανιστεί ποτέ. Στην κατηγορία κάτω των 21 έχει φτάσει μέχρι και το νούμερο 2. Έχει συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και πολλές διεθνείς διακρίσεις, κυρίως σε επίπεδο αμερικανικής ηπείρου. Έτσι έχει 3 χρυσά μετάλλια σε Παναμερικανικούς Αγώνες (το ένα στο απλό το 2019), 5 σε Παναμερικανικά πρωταθλήματα (στο απλό το 2017, το 2018 και το 2021), 2 σε Παναμερικανικά Κύπελλα στο απλό (2019, 2020) και 6 Central American and Caribbean Games (στο απλό το 2018). Ήταν πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής σε ατομικά αγωνίσματα των νεαρών ηλικιών. Τον Απρίλιο του 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης από το Πουέρτο Ρίκο, που εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ