Οι νικητές των Περιφερειών στην α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Οι νικητές των Περιφερειών στην α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Σε Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση αναδείχτηκαν σε έξι περιοχές της χώρας οι νικητές της α’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στην περίοδο 2021-2022.

Οι αγώνες βεβαίως, είχαν και χαρακτήρα προκριματικών για την τελική φάση του κορυφαίου θεσμού, όμως το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι έγιναν πρώτη φορά με τη νέα φόρμα, που εφάρμοσε η ΕΦΟΕπΑ. Επρόκειτο για τα λεγόμενα Περιφερειακά πρωταθλήματα, τα οποία πήγαν μέχρι το τέλος για να βγάλουν τους πρωταθλητές του απλού σε έξι πόλεις.

Στον Πειραιά αναδείχτηκαν πρωταθλητές Αττικής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στους άνδρες και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις γυναίκες. Στην Καβάλα πρώτευσαν για τη Βόρεια Ελλάδα ο Ζήσης Δουκέρης στους άνδρες και η Κατερίνα Αλεξούδη στις γυναίκες. Στις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές αγωνίστηκαν μόνο άνδρες.

Στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο κατέκτησε τον τοπικό τίτλο ο Γιάννη Κούτρα, ενώ για τη Λοιπή Χώρα  έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος στην Κρήτη, ο Πέτρος Λιώτσης στη Χίο και ο Αντώνης Σταμούλης στην Τήνο.

Ήδη έχουν αναρτηθεί αποτελέσματα στο σάιτ των διοργανώσεων της ΕΦΟΕπΑ http://app.ttscore.io/customer/24 από την Αττική και τη Β. Ελλάδα, αυτές τις ημέρες θα γίνει ενημέρωση και για τα πεπραγμένα στις άλλες περιοχές, ενώ στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube αναρτώνται βίντεο των ατομικών αγώνων, που έγιναν στο ΣΕΦ (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw?app=desktop).

Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα αποτέλεσαν το νέο κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Σε κάθε πόλη δόθηκε καλός αριθμός προκρινόμενων για τα τελικά του Φεβρουαρίου και κυρίως αναδεικνύονταν οι τοπικοί νικητές και υπήρχαν έπαθλα για τους τρεις πρώτους. Η πρώτη φάση είχε ομίλους, η δεύτερη νοκ άουτ και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για αρκετά παιχνίδια. Περίπου 150 άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος συνολικά και δόθηκαν 43 και 22 προκρίσεις αντίστοιχα.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι αγώνες για την Αττική συγκέντρωσαν 45 άνδρες και 14 γυναίκες. Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των γυναικών με πρωταθλήτρια την Ιωάννα Γερασιμάτου. Η αριστερόχειρας διεθνής της ΑΕΚ ήταν 1ο φαβορί, δεν μετείχε στα γκρουπ και πρώτευσε χωρίς να χάσει σετ. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Θάλεια Κορδούτη από το σωματείο της Βούλας ΑΟ Άρης 2006. Την 3η θέση μοιράστηκαν η Κωνσταντίνα Παντερή (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας) και η Μαρία Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς).

Στους άνδρες έγιναν το Σάββατο τα γκρουπ και την Κυριακή τα νοκ άουτ από ταμπλό των «32». Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών και δευτεραθλητής του απλού Δημήτρης Παπαδημητρίου βρήκε κίνητρο ν’ αγωνιστεί και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και αναδείχτηκε νικητής. Ο αθλητής του ΑΟ Ταταύλα άρχισε ως 1ο φαβορί κι έφτασε στο χρυσό μετάλλιο χωρίς να χάσει σετ. Στον τελικό ο Παπαδημητρίου έκαμψε με 3-0 σετ τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, επίσης από τα Ταταύλα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΑΕΚ) και ο Γεράσιμος Πετρής (ΑΟ Ταταύλα).

Το κλειστό γυμναστήριο Γεωργιάνης, στην Καβάλα, φιλοξένησε το Σάββατο πρώτη φορά τέτοια διοργάνωση και πρόσφερε καλές συνθήκες. Πήραν μέρος 29 αθλητές και 10 αθλήτριες. Πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας αναδείχτηκε ο νεαρός διεθνής Ζήσης Δουκέρης, που φέτος αγωνίζεται στη Φιλία Ορεστιάδας.

Ήταν 4ο φαβορί και στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Κωνσταντίνο Λυκοστράτη, επίσης από το σωματείο της Ορεστιάδας. Την 3η θέση κατέλαβαν ο Εμμανουήλ Αλαρούπι (ΑΣΕΑ Καβάλας) και ο Ξάνθος Παναγόπουλος (Φιλία Ορεστιάδας). Στις γυναίκες πήρε το τρόπαιο η Κατερίνα Αλεξούδη.

Η 15άχρονη αθλήτρια από την Ορεστιάδα, που φέτος αγωνίζεται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ήταν νούμερο 2 στα seeding και στον τελικό λύγισε το νούμερο 1, την Ελένη Σοφρά (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), με 3-2 και οριακή διαφορά στο 5ο σετ. Στο 3ο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν η Δήμητρα Πετσίβα του ΑΣΕΑ Καβάλας και η Κυριακή Κουλιούρη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, αγωνίστηκαν χτες για το Περιφερειακό πρωτάθλημα 10 αθλητές. Τον τοπικό τίτλο κατέκτησε ο Γιάννη Κούτρα, που είναι μόλις στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία των παίδων.

Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου, που ήταν και 1ο φαβορί, νίκησε στον τελικό με 3-1 σετ τον Αντώνη Σούλα από τον ΑΟ Ξυλοκάστρου. Στην 3η θέση έφτασαν ο Γιώργος Παϊτάρογλου από τον Αρίωνα Αμαλιάδας και ο Γιάννης-Παναγιώτης Κιοσελόγλου από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο τελευταίος, πρωταθλητής Ελλάδας 2021 σε όλα τα αγωνίσματα παμπαίδων, βρίσκεται και φέτος στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Η Κρήτη, ένα από τα τρία νησιά, που διεξήγαγαν Περιφερειακούς Αγώνες για το κομμάτι της Λοιπής Χώρας, συγκέντρωσε το Σάββατο στα Χανιά εννέα αθλητές. Ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος του ΟΑ Χανίων, κατέκτησε την πρωτιά. Άρχισε ως νούμερο 2 και δικαίωσε δύσκολα τις προβλέψεις νικώντας στον τελικό με 3-2 σετ τον Φώτη Αρβανίτη του ΟΑΑ Ηρακλείου.

Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους ο Στέφανος Σπανάκης (ΟΑΑ Ηρακλείου) και ο Μανώλης Κοκκινάκης (ΟΑ Χανίων). Επειδή όμως, έπρεπε να κριθεί το τρίτο εισιτήριο για την τελική φάση από την Κρήτη, έγινε και «μικρός» τελικός, όπου ο Σπανάκης επικράτησε του Κοκκινάκη με 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση.

Η Χίος φιλοξένησε τη διοργάνωση στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων με 15 αθλητές (βασικά από το νησί της μαστίχας, αλλά και δύο από τη γειτονική Λέσβο) ν’ απολαμβάνουν τα παιχνίδια. Το τρόπαιο σήκωσε ο ταλαντούχος 13χρονος Πέτρος Λιώτσης του Νηρέα Καρδαμύλων.

Ήταν 2ο φαβορί και στον τελικό έκαμψε το νούμερο 1, τον Ευστράτιο Μακρή, από το ίδιο σωματείο, με 3-1 σετ. Την 3η θέση κατέλαβαν ο Παναγιώτης Πάτρας (ΟΕΑ Χίου) και ο Σωτήρης Ρέππας (Νηρέας Καρδαμύλων), ενώ πέρα από τους αθλητές της πρώτης 4άδας την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πήρε και ο μικρός Μιχαήλ-Άγγελος Κοκκώδης (Ωρίων ΑΠΟ Χίου), που ήταν 5ος στην κατάταξη.

Η Τήνος τέλος, είχε την ξεχωριστή χαρά να διοργανώσει πρώτη φορά επίσημους αγώνες. Μέχρι ν’ αρχίσει η μακρά περιπέτεια με τον κορωνοϊό πραγματοποιούσε κάθε Νοέμβριο φιλικά τουρνουά με προσκλήσεις σε σωματεία, τώρα όμως έκανε μεγαλύτερο βήμα φιλοξενώντας Περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΦΟΕπΑ. Μετείχαν 10 αθλητές, όλοι σχεδόν από το τοπικό σωματείο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Σταμούλης του Ποσειδώνα Τήνου, που ήταν 2ο φαβορί. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τον Δημήτρη Τσαμάκο (ΑΟΕΑ Κω), που άρχισε ως νούμερο 1 φαβορί. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γιάννης Αρίδης και ο Αντώνης Χαρικιόπουλος, αμφότεροι αθλητές του Ποσειδώνα Τήνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ